19 Nisan 2024

CHP FATSA İLÇE BAŞKANI İNANLI: “NEDEN 5 DOLAR OLMASIN”

  • PDF
CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı “fındığın kilosu neden 5 Dolar üzerinden  alınmasın” dedi.
İnanlı Sosyal medyasından yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
“Bugünlerde fındık taban fiyatı açıklanacağına dair söylentiler var. Ve ne yazık ki taban fiyatın düşük açıklanması için kulis faaliyetlerinin yapıldığına dair duyumlar alıyoruz. Eğer bu gerçekse, bu, milli ürünümüz olan fındığa ihanettir. Bu, millete ihanet etmektir. Gerçek olmamasını içtenlikle, samimiyetle diliyoruz.            
Fındık bizim stratejik ürünümüzdür. İnsanlar bundan geçiniyorlar. Dolayısıyla bölge halkımızın gelir düzeyinin yükselmesinin en önemli unsurlarından biri de fındığa verilecek olan taban fiyatın yüksekliğidir. Yani hakkı olan taban fiyatın verilmesidir.             Fındığımız ne yazık ki uluslararası tekellere teslim edilmiş durumda. Bilmiyor muyuz? Biliyoruz. 
Bakın eğer bu düzen böyle giderse, önümüzdeki 10 yıl içinde bütün fındık üreticileri büyük bir tekelin işçisi olacak. Fındık bahçelerini satın alıyorlar şimdi. Ne olacak sonra? Toprağın, ürünün sahibi kendi toprağında işçi olacak, asgari ücrete mahkum olacak. Bu tablonun değişmesi lazım.          Fındık konusunda fiyatın en az 35 lira olması lazım. Türk Lirası uluslararası piyasalarda tarihinin en düşük değerlerinden birine sahip. Doların rekor kırdığı, üretim maliyetlerinin ikiye katlandığı, her şeyin A’dan Z’ye zamlanlandığı böylesi bir dönemde istediğimiz bu fiyat adalet’in bir gereğidir. Bir kilo fındık en az 4 dolar etmez mi? En az 4 Dolar olmalı. 5 dolar neden olmasın? Dünyada bir numarayız. Bu fiyatı alamaz mıyız, isteyemez miyiz? İstemeliyiz ve almalıyız. Ancak vermezler. Neden vermezler? Uluslararası tekellere hizmet ediyorlar da ondan vermezler. Fındık üreticisine hizmet etmiyorlar. Bu net bir şekilde görülmektedir. AK Parti Ordu il başkanı bile üreticiyi tehdit ediyor, "ayağını denk al" diyor yerel televizyona çıkıp.                  
 
Bölgemiz Ak Part’nin en yüksek oy aldığı illere sahip. Buna rağmen hem fındığımız hem de bölgemizin diğer bir milli ürünü çaya bu hükümet, bu sistem, bu düzen üvey evlat muamelesi yapmakta. Üreticisini her yıl zora sokmakta. Kötüye giden ekonomik koşullar altında vatandaşını ezmektedir. Birisi dönüp size "ayağını denk al" diyor ve siz de gidip ona oy veriyorsanız, elbette sizi açlığa mahkum edeceklerdir.          Artık dur deme vakti gelmiştir. Milletin bu ülkenin, bu devletin asıl sahipleri olduğunu gösterme vakti gelmiştir. Cesur olmamız lazım. Korkmadan hakkımızı istememiz, hakkımızı aramamız lazım. Her birimizin uyanması lazım, her birimizin gerçekleri görmesi lazım.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde