25 Nisan 2024

ÇOCUKLAR YAYLADA BULUŞTU

  • PDF

YAYLA'DA İLK DEFA İMZA GÜNÜ VE YAZAR OKUR ETKİNLİĞİ YAPILDI... 

1550 rakımda, bol oksijenin ortasında, menderesler diyarı Aybastı yaylasında çocuklar gezici kütüphane ile buluştu, yazar söyleşisi ardından kitaplar imzalandı.

 
Aybastı Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Hazırlanan Yıl Boyu Devam Eden #KitaplarMasamızaYazarlarEvimize Proje Finali Öğrencilerin Okudukları Kitabın Yazarıyla Yaylada İmza Gününde Buluşmasıyla Tamamlandı. 
İstanbul'dan Ordu'ya gelen yazar Ayşe Gül Kara Zorlu, Şakrak 6 Büyük Sır adlı kitabının Ordu'yu anlatan macerasını ve sağlıklı beslenme konusunu yüzlerce çocukla paylaştı ve  Aybastı yaylasında gerçekleşen imza etkinliği ile bir ilke imza attı. 
Pandemi döneminde evlerine eğitimi, sosyal hayatı ve oyunu sığdıran çocuklar uzun süre evlerinde mahsur kaldılar.
Kademeli normalleşme döneminde okullarına, öğretmenlerine kavuşan çocuklar evlere sığdırdıkları yaşamın yarım kalan yanlarını doğada tamamlamaya çalışıyorlar.
Çocukları mutlu etmek, eğitimle buluşturmak, eğlendirirken öğretmek için birçok  farklı uygulamalar ve projeler yıl boyunca hayata geçirildi.
İşte bunlardan biride ; Yaylada Yazar - Okur Etkinliği!Ordu B.B Başkanı  Dr.M.Hilmi Güler ve Orbel A.Ş Yönetimi koordinasyonunda hazırlanan ŞAKRAK 6 BÜYÜK SIR kitabının ilk imza etkinliği de Aybastı Yaylasında yapıldı.
Yaylanın temiz havasını içine çeken çocuklar;
✅ Okumanın Önemi 
✅ Obezite 
✅ Doğru Teknoloji Kullanımı 
✅ Virüslere Karşı Doğru ve Sağlıklı Beslenme 
✅ İyilik ve İyi İnsan Özelliklerini Şakrak'ın yazarı Ayşe Gül Kara Zorlu'nun söyleşisinden öğrendiler.
Avm'lerde, okullarda, seminer salonlarında yazar etkinliği çok yapıldı. Yaylalarda ise hem seminer hem de yazar etkinliği olarak ilk defa gerçekleşti.
Etkinlikte  palyaço , kukla gösterisi ve birçok farklı oyunlarla çocuklar unutulmaz anlar yaşadılar.
Etkinliğe Aybastı Kaymakamı Muhammet Şükrü PEKPAK , Belediye Başkanı Beytullah GEÇTAN ve İlçe Milli Eğitim Müdürü  Hasan ACU da Katıldı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde