29 Mart 2024

İstanbul'da Fatsalılar Birkez Daha Osman Cayak Dedi

  • PDF
İki Listenin Yarıştığı İstanbul Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (İF-DER) Seçimlerini Mevcut Başkan Osman Cayak Kazandı
 
“SİZLERE FATSA'NIN DERELERİNDEN SÖZ EDECEĞİM”
 
İstanbul Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (İF-DER) Genel Kurulu tam bir demokrasi şölenine dönüştü. Genel Kurula Başkan Osman Cayak'ın konuşması damgasını vurdu. Başkanın konuşması sık sık alkışlarla kesildi. İF-DER tarihinde tarihi bir kongreye daha imza attı. Genel kurulun her karesine demokrasi hakimdi. Heyecanla beklenen genel kurulda iki liste yarıştı. Ahmet Şatıroğlu ile Osman Cayak'ın listeleri. Kazanan ise demokrasi oldu.
İstanbul'da imkânları geniş, en potansiyel hemşeri dernekleri arasında yer alan, derneğin genel kuruluna; siyasi parti temsilcileri, bilim insanları, sanatçılar, basın mensupları, dernek ve oda başkanları, belediye başkanları ve temsilcileri, iş adamlarının yanı sıra, Kovid-19 nedeni ile davetiyelerin sınırlı tutulmasına rağmen, 18 yaş üstü çok sayıda yurttaşımız katılırken; Fatsa Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar ile Ak Parti Fatsa İlçe Başkanı İsa Yüksel birlikte katıldılar. 
 
PROTEKVİP GÜVENLİK
 
Genel kurulun yapılacağı İstanbul Şişli'deki Dernek Lokali; Kovid-19 Virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında, İstanbul'daki Fatsalı genç iş adamlarımızdan " KENAN GÖZETEN"e ait "PROTEKVİP GÜVENLİK" güvenlik tarafından dezenfekte edilip davetlilerin temizlik kontrolleri tek tek yapılıp, HES Kodu sorgulamaları yapıldıktan sonra salona alındılar. 
 
2500 AİLEYE GIDA YARDIMI
 
Aynı zamanda Osman Cayak'ın listesinde yer alan; Kenan Gözeten bu yıl İstanbul'da adından en çok söz edilen Karadenizli genç iş adamlarımız arasında yer alıyor. " Bir hanenin bacası tüttüğünde, bir yetimin yüzü güldüğünde bayram olur, barış olur" diyen sevgili genç iş adamımız Kenan Gözeten; İF-DER aracılığı ile 2500 aileye gıda yardımında bulundu. 07 Nisan 2021 Tarihinde çarşamba günü saat 14:00'de gerçekleşen kongrede; Divan Başkanlığına Mütehatit ve iş adamı Asım Övün, Divan Katipliğine Nihat Çoşkun, Saymanlığa Ercan Bakır oy birliği ile seçildiler. 
 
DİVAN BAŞKANI ASIM ÖVÜN
 
Divan Başkanı Asım Övün; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kısa bir konuşma ile genel kurulu açtı. Övün konuşmasında özetle şunları söyledi. " Dava insanlık davası. İnsan Fatsa insanı. Sevdamız Fatsa sevdası. Borç(!)doğup büyüdüğümüz topraklara. Onun için buradayız. Fatsaya ve Fatsalılara borcumuzu ödemek için buradayız." Dedikten sonra faaliyet raporlarını, kutlama meğil ve telgraflarını okuttuktan sonra ilk sözü Osman Cayak'a verdi. Osman Cayak şu konuşmayı yaptı; 
"Selam olsun; Selam olsun dayanana düşene.Selam olsun bizden önce buralardan gelip geçenlere.Selam olsun asırlar ötesinden; Nedim’in ‘’Her bir taşı bir acem mülküne feda’’Diye feryadı figan ettiği Şehr-i İstanbul'a. Selam olsun; Oğuz’un kutlu boyu,Kayı’nın Mukaddes evladı;Bu mübarek beldeyi İslam-ı Alem’e Hediye eden büyük komutan Fatih Sultan Mehmet Han’a ve O’nun askerlerine. 
Selam olsun; ‘’Geldikleri gibi giderler’’ diyen Ve onları işgal ettikleri İstanbul'dan Geldikleri gibi gönderen Gazi Mustafa Kemal'eVe Mustafa Kemal'in askerlerine.
Selam olsun; vatanın dört bir yanından gelip; İstanbul'da Anadolu'yu, Anadolu'da, İstanbul'u yaşayıp yaşatanlara. Selam olsun gurbet ellerde hemşerilerinin dertleriyle dertlenen, Hüzünleri ile hüzünlenenlere. Selam olsun gurbet ellerde ıssız karanlık gecelerde Ağlayan kimsesizlerin kimsesi olanlara. Selam olsun dertlilerin, gözyaşını silenlere İnsanların en güzeli memleketlerini sevenlerdir.Selam olsun doğudan batıya kadar,  insanlığın gittiği yere kadar; Köylerini, kentlerini, nereden geldiklerini unutmayıp, sıladan gurbete,  gurbetten sılaya köprü olan tüm hemşeri derneklerimize . Ve bu derneklerimizi,  kurup yönetenlere,  yönlendirenlere, Akil kişilere,  Bugünlere getirenlere. Selam olsun cehaleti yenenlere Selam olsun güne güneşe, Selam olsun aydın yarınlara. Selam olsun genç ellere. Selam olsun; gençlerimize burs veren yüce gönüllü yiğit iş adamlarımıza. 
Değerli dostlar,  hanımefendiler beyefendiler: Biri verip bine erişen,  verdikçe çoğaldığına inanan;  Gençlerimize burslarıyla destek olan işadamlarımız için bir alkış istiyorum. Değerli dostlar özel bir paragraf : Toplumda şöyle bir inanç vardır(.!.) ‘’İlimde de, zulümde de. İyilik de de kötülük de de. 
Zirveye çıkmak için; İstanbul'dan daha müsait bir yer yoktur.’’ Bizim başkentimiz Ankara’dır. Ama değerine paha biçilmez başşehrimiz İstanbul'dur. Demokrasimizin iki  ana damarı;  İktidar ve Ana muhalefet partilerimizin İstanbul il başkanlarının Ordulu olmaları,  Ordu ve Ordulular  için bir gurur kaynağıdır. Cumhuriyet Halk partisi İstanbul İl Başkanı; Sayın Canan Kaftancıoğlu ile Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Başkanı Sayın Osman Nuri Kabaktepe’yi; Demokrasimizin,  defne yaprakları, bu güzel hemşerilerimizi,  her ikisini birden tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Bir alkış ta başkanlarımız için. Selam olsun Ulubey’e. Selam olsun Fatsa’ya, Hamlığa. Selam olsun Ordu’ya ve Ordululara. Selam olsun;  milletin hizmetinde,  Atatürk'ün yolunda Cumhuriyetin ışığında yürüyenlere. Değerli dostlar, hanımefendiler beyefendiler. Ben ve arkadaşlarım işbaşına geldikten sonra İstanbul Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak: 
Sizlere rutin  görev ve hizmetlerimizden söz etmeyeceğim. ‘’Tarih yapılanlardan yaşananlardan değil, yazılanlardan ibarettir.’’  Soluğanı ile ‘’Fatsa’nın Dününü Bugününü’’  kaleme alan; Celal Çukurlu’nun çalışmalarından Ege Ajansa hazırladığımız; ‘’ Fatsa Tarihinden Sayfalar’’ adlı belgeselden söz etmeyeceğim. 
5 Aralık 2015 Tarihinde Fatsa Dolunay Motel ve gerçekleştirdiğimiz; Görsel ve yazılı basında ‘’Fatsa’da Tarihi Bir Gece’’  yaşandı diye yankılanan O muhteşem geceden de söz etmeyeceğim. Fatsa’nın adını yurtta ve dünyada tanıtan; 37 tane Fatsa’nın Seçkin evlatlarına dernek olarak takdim ettiğimiz plaketler den de söz etmeyeceğim. Yine hemen ekabilinde 16 Nisan 2016 tarihinde; İstanbul Beşiktaş Belediyesi'nin Fulya’daki Kültür Merkezi’ndeki Büyük buluşmadan da söz etmeyeceğim. 
6 Mayıs  2016 Beşiktaş Polat Otel’deki o büyük etkinlikten de söz etmeyeceğim. 16 Eylül 2018 Tarihinde; tarihe ‘’Türk Yunan Dostluk Gecesi’’  diye geçen O büyük organizasyondan da söz etmeyeceğim. Memleketlerine  dönüşlerini sağladığımız yurttaşlarımız dan. Ücretsiz olarak sıcak yemek temin ettiğimiz öğrencilerimizden. Yıl da ortalama 100 öğrencimize burs verdiğimizden. Kaderine terk edilen;  Mağdur kadınlarımıza yaptığımız yardımlardan da söz etmeyeceğim.
 
SİZLERE FATSA’NIN  DERELERİNDEN SÖZ EDECEĞİM 
 
Yöre aynı yöre, dereler aynı dere. Biri Bolaman,  biri Elekçi. İkisinin de suyu içilir. İkisinden de su içerler. Biri akrep, biri arı. Akrep zehir yapar, arı bal yapar. Osman Cayak ve Yönetimi bal yapar. Biri içer kurutur Karadeniz’i. Biri bir damlada göl yapar. Osman Cayak ve Yönetimi bir damlada göl yapar. Bizi idrak edenler de olur, edemeyenler de. Demokrasi kavga değil, barış rejimidir. Hoşgörü ve uzlaşı rejimidir.  Bizim olduğumuz yerde; demokrasi olur, barış olur. Bizim kavgalarımız da dahi sevgi vardır, barış vardır. Bizi adımızla, şanımızla değil(!) yaptıklarımızla yargılayın. Mesuliyet; seçilen den çok, seçenlerdedir. Bura da her üyemizin oyuna saygı duyuyorum. Kararına saygı duyuyorum. Sandıktan çıkacak karar;  Her ne olursa olsun başımızın tacıdır. Saygılarımla. " 
 
EN ÇOK ALKIŞ ETEM KİBAR’A
 
Osman Cayak'ın konuşmasının ardından Ahmet Şatıroğlu söz aldı. Şatıroğlu eleştiri ve önerilerde bulundu. Söz alan konuklardan; Ak Parti Fatsa İlçe Başkanı İsa Yüksel'de konuşmasında sık sık Fatsalılık vurgusu yaptı. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar; gerek konuşmaları, gerekse bey efendiliği ile en çok alkış alan konuşmacılardan oldu. 
 
İLHAN SARIHAN’DAN YEMEK
 
Yapılan oylamada en çok oyu Osman Cayak'ın listesi alarak ; Osman Bey yeniden başkan seçildi. Cayak yaptığı teşekkür konuşmasında; " Ayrımız kayrımız yoktur. Fikirler de doğadaki çiçekler gibidirler. Çiçekler güzel, fikirler güzel, demokrasi güzel, barış güzel. Hep beraber yolumuza devam edeceğiz. Kazanan demokrasi olmuştur." Dedikten sonra; yeni yönetimle, İstanbul'daki Fatsalı iş adamlarınızdan İlhan Sarıhan'ın Şişli'deki Garden Cafe'deki konuklara vereceği yemeğe katılmak üzere dernek merkezden ayrıldılar.
 
Yeni Haber:  Celal Bey Derneğin Fatsa Temsilcisi Olarak Neler Söylemek İstersiniz?
 
AŞIDAN ÇOK BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR
 
Celal Çukurlu: Öncelikle kongreye emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Asım Bey inşallah zincirin son halkası olmaz. İstanbul'da Fatsa, Fatsa'da İstanbul. Mükemmel bir insan, mükemmel bir Fatsalı. Konuşmasında " Bu bir lütuf değil, Fatsalılık borcu." İfadesi beni çok duygulandırdı. Umarım Asım abiden sonra da böyle Fatsa sevdalısı insanlar yetişir. Osman Bey Fatsa'nın derelerinden söz etti. Fatsa'nın akan dereleri, Fatsa'nın akan gözyaşlarıdır. Çoğu zaman Fatsa öz değerlerini kendi elleriyle zehirledi. Her zaman için(!)bir Fatsa'da Fatsayı sevenler, bir de Fatsa'da menfatlerini sevenler var. Çoğu kez Fatsa'da menfatlerini sevenler galip gelse de, Fatsa ayakta ve hayatta. Fatsayı sevenleri Osman Cayak yönetimi Dolunay ve Opette yaptığı gecelerde onura edip, sahip çıkarak akan yaraları kuruttular. Fatsa'nın tarihine, kültürüne sahip çıktılar. Bu bir derneğin yapabileceğinin çok fazlasıdır.
 
Osman Cayak yönetimi gerçekten Fatsa'da bir damladan göl yapmışlardır.Kongreye Demokrasi, Barış Hakimdi. Bugün Türkiye'nin aşıdan çok sevgiye, barışa ihtiyacı var. İçte barışık bir Türkiye atom bombasından daha güçlüdür. Derneğimizin sürpriz projeleri var. Yeri ve zamanı geldiğinde bunları kamu ile paylaşacağız.
 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde