28 Mart 2024

İNTERNETE ERİŞİM HAKKI TEMEL BİR İNSAN HAKKIDIR.

  • PDF

İnternet çağında yaşıyoruz. Şu an her şey internet üzerinden yapılıyor. Pandemi den dolayı alışverişler bile internetle yapılmaya başlandı. İnternet artık tamamen bir ihtiyaç haline geldi ama ne yazık ki, İnternet paketleri yüksek fiyatlardan satılıyor olması bazı vatandaşların internet almaya gücü bile yetmiyor. Dolayısıyla, şu anda bile Wi-fisi olmayan bir sürü insanlar var, öğrenciler var esnaflar var. Dolayısıyla, Fatsa’da yaşayıp ta İnternet kullanamayan insanlarında internet kullanma hakkı var. İnternete erişim hakkının da temel bir insan hakkı olduğunu göre, Ordu Büyük Şehir Belediyesi, Sosyal belediyecilik anlayışıyla teknolojik yenilikleri vatandaşlarla buluşturmalıdır. Ücretsiz ve güvenli internet hizmeti verilmelidir. Buna başta gençler olmak üzere tüm vatandaşların memnuniyeti artacağı da muhakkaktır.

Kamuya açık alanlarda internet kullanımını düzenleyen 5651 sayılı kanun gereği, kullanıcılar kimlik bilgilerini girmeleri ve cep telefonlarına gelen SMS şifresi ile doğrulama yapmaları halinde hizmetten faydalanabiliyor. ‘Büyükşehir İnternet’ ismiyle yayınlanacak kablosuz ağa dâhil olan kullanıcılar, karşılarına gelen doğrulama ekranında talep edilen bilgileri eksiksiz olarak doldurup ücretsiz internet hizmetini kullanabilecekler. Dolayısıyla, Ordu Büyükşehir Belediyesinin uhdesinde olan Fatsa’da Halka Açık Alanlarda bu ücretsiz internet hizmeti verilmelidir.

Ordu Büyükşehir belediyesi kendisine yakışır bir uygulamayı hayata geçirerek, Fatsa’da meydan ve caddelerde ücretsiz internet' uygulaması büyük ilgi görecektir. Böylelikle, yerli ve yabancı turistler dâhil olmak üzere tüm Fatsalılar bu hizmetten yararlanabileceklerdir.

Ordu Büyük şehir Belediyesi Bilgi işlem Daire Başkanlığı hızlı ve güvenli internet hizmetinin devreye alarak aşağıda isimleri yazılı olan meydan ve caddelere ücretsiz wi-fi hizmetlerin verilmesi, Ayrıca vatandaşların taleplerine göre hizmet noktaları artırılabilecek şekilde genişlemeye uygun yapıda bir sistemin Fatsa’ya kurulmasını, Fatsa Dernekler Federasyonu olarak talep ediyoruz.

Fatsa Cumhuriyet Meydanı, Ata caddesi, Kurtuluş caddesi, Reşadiye caddesi, Sahil caddesi, Fatih caddesi, Yeni Pazar mevki, Plevne meydanı ve Fatsa Devlet Hasta hane bölgesine, konumlandırılacak Wİ-Fİ ve şarj istasyonlarında mobil cihazlarını kablolu veya kablosuz olarak şarj etme ve yüksek hızlı kablosuz internet kullanma imkânı sağlanmalıdır.

AYRICA; İnsan sirkülasyonun yoğun olduğu Fatsa Cumhuriyet meydanına, Ordu Büyük şehir Belediyesi danışma noktası yapılması çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. Çünkü Bu danışma noktasında; Ordu Büyük şehir Belediyesinin yapmış olduğu hizmetlerin tanıtımı,  Vatandaşların istek ve önerilerinin alınması, Turistik danışma hizmetlerin sunulması gibi pek çok hizmetlerin verilebileceği bir danışma noktasının kurulması bir ihtiyaçtır. Dolayısıyla vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı ve ekonomik yönden destek olmayı amaçlayan bu projelerin Uygulanmasını Fatsa Dernekler Federasyonu adına daha doğrusu Fatsalılar adına, Ordu Büyükşehir Belediyesinden talep ediyoruz.

                                                                                                                                                                                                             Yakup YEŞİLTAŞ

Fatsa Dernekler Federasyonu Genel Başkanı

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde