29 Mart 2024

FATSA’DA TRAFİKTE YAYA ÖNCELİĞİ İÇİN ‘KIRMIZI ŞERİT’ ÇEKİLDİ

  • PDF

Fatsa’da,  İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik farkındalık etkinliği düzenlendi.

"Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında Fatsa Orta Büyük Camii ve Yeni Kumru Caddesi Reşadiye Kavşağında yaya geçitlerine kırmızı çizgiler çizildi.

SÜRÜCÜLERE BİLGİLENDİRİCİ BROŞÜRLER DAĞITILDI

Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ve Fatsa Emniyet Müdürü Sercihan Barutçu, Fatsa Belediyesi Zabıta Müdürü Gültekin Volkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kurum müdürlerinin katıldığı etkinlikte,  farkındalık olması amacıyla yaya geçitlerine kırmızı çizgi çekildi. Yaya geçiş önceliğinin bulunduğu alanlarda trafik polisleri tarafından uyarılan sürücülere bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

“TRAFİKTE ÖNCELİK YAYANIN”

İçişleri Bakanlığının öncülüğünde tüm Türkiye'de farkındalık oluşturmak amacıyla uygulama yapıldığını söyleyen Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, “ İçişleri Bakanlığımızın ‘Öncelik Yayanın’ projesi kapsamında ilçemizde de etkinlikler düzenledik. Bu çalışma birkaç yıl önce uygulamaya konulmuştu. Zamanla insanlarımızın farkındalığı biraz daha arttı. Özellikle yaya ve okul geçitlerinin olduğu alanlarda sürücülerin daha fazla dikkat etmesi konusunda bilinçlendirmeler yapılarak bu etkinlikler sürdürülüyor. İlçemizdeki bütün yaya geçitlerine kırmızı şerit çekilerek bilinçlendirme yapıldı. Tüm sürücülerimize trafikte daha dikkatli olmalarını ve yayalara öncelik vermelerini rica ediyorum” dedi.

Etkinlik sonrası sürücüleri bilgilendiren Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran,  ebeveynleri ile birlikte araç içerisinde bulunan çocuklara kırmızı düdük hediye ederek, onlardan trafikte hata yapan anne ve babalarını uyarmalarını istedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde