16 Nisan 2024

Gül: “Teşvik Yasasının Kalkması Gayriresmi İstihdama Zemin Hazırlamak Olur”

  • PDF

tesvikyasasi

31 Aralık 2012 tarihinde sona erecek olan Teşvik Kanunun uzatılması ile ilgili Fatsa Sanayici ve İşadamları Derneği(FASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gül gazetemize yaptığı açıklamada; “Bölgemizi de kapsayan 5084 ve 5615 sayılı teşvik kanunu ile 10 ve üzeri işçi çalıştıran işyerleri için uygulanan sigorta primi işveren hissesi desteğinin uygulama süresi sona ermektedir.

Bu teşvik sayesinde organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren işverenler %100, diğer işletmeler ise 10 kişinin üzerinde işçi çalıştıranlar % 80 oranında işveren payından muaf tutuluyordu.

Buda KOBİ’lerimizi yeni yatırım yapmaya teşvik etmiş, her geçen gün gerek organize sanayi bölgesinde gerekse serbest bölgelerde yatırımcı sayısı artmıştı. Bu yasa çıkarılırken istihdamı artırma hedefiyle çıkarılmış ve başarılı da olmuştu.

Bu yasanın son bulması halinde asgari ücretli çalışan birinin işletmeye yaklaşık maliyeti 400 TL’si civarında olacak, buda mevcut işletmeleri zor durumda bırakacak ve gayri resmi istihdama zemin hazırlayacak olup, yeni yatırım yapmayı planlayanlarda etkileyecektir.

Bölgemiz için bu çok yüksek bir rakamdır. Bu teşvik yasanın süresi uzatılmalıdır” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde