28 Mart 2024

Erateks Organizede Temel Attı

  • PDF

eratek 640x430

Türkiye’nin en önemli tekstil firmalarından Erateks Tekstil Fatsa Organize Sanayi´de Yeni üretim Fabrikası için temel attı.

Temel atma törenine, Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ticaret Odası Başkanı Tayfun Karataş, Borsa Başkanı Ömer Karamolla, Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe katıldı.

Erateks Tekstil'e Fatsa Organize Sanayi Sitesinden 10 dönümlük yer tahsisi yapılmıştı. Erateks firması Adidas ve Fenerium gibi birçok markalı ürün üretiyor.

Erateks Tekstil sahibi Erhan Vatan, Fatsa'ya ilk aşamada 350 kişilik iş istihdamı sağlayacakları bir fabrika açacaklarını söyledi. "Neden Fatsa?" sorusuna ise Vatan; "Araştırmalarımız neticesinde burada ki yetişmiş personel sayısının yeterince fazla olduğunu öğrendik ve Tayfun Başkan'dan bu konuda söz aldık" diyerek cevapladı.

Amaç 4500 kişilik iş istihdamı. Organize Sanayi daha da büyüyecek.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise her zaman yatırımcıların yanındayız diyerek; "Organize Sanayi şu anda 1500 kişiye yakın istihdamla hizmetine devam ediyor ve sürekli yeni talepler alıyor yeni tahsisler yapıyoruz. Organize Sanayi Bölgemizde şuanda; 17 Fabrika üretimde, 8 firma İnşaat aşamasında ve 5 firmada proje aşamasında. Diyebiliriz ki Organize Sanayimizin tamamı doldu. Bu sebeple mevcut alanın büyütülmesi ile alâkalı çalışmalarımız sürüyor. Bugün yeni bir yatırımcımız var. Yapmış olduğu araştırma sonucunda alt yapısı hazır olması, sosyal imkanları ve ulaşımı kolay olan ana sebepler sebebiyle Fatsa'yı tercih etti. Bizde bunu ilk duyduğumuzda heyecan mutlaka gelmesi için bu işe dört elle sarıldık. Sonuçta bu yatırım bizim memleketimize yapılıyor ve bizim insanlarımız burada çalışacak, dolayısıyla Fatsa kazanacak. Ben bu yatırımın hayırlı olmasını diliyorum. Çok ciddi bir yatırım olduğunun bilincindeyiz dedi. Erateks Tekstil inşaata başladı ve temelini atıyoruz. Ben Erhan Bey ve ailesine bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Erateks bu yılsonu ya da 2103 yılının başlarında, üretime başlayacak. Böylelikle yeni bir yatırıma Fatsa kavuşmuş olacak. Erhan Bey ve ekibi başta olmak üzere o müessesede çalışacaklara ve bilhassa Fatsa ve Ordu'muza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Fatsa Organize Sanayi Bölgesinde Adidas gibi çok ünlü bir markanın üretime başlayacak olması Fatsa Kamuoyunda memnuniyetle karşılandı. Yapılan tahsislerden sonra 2. Organize 2. etap için çalışmalar başlayacak diyen Anlayan, Fatsa Organize Sanayi Bölgesi Karadeniz´de örnek olmuştur dedi.

Temel atmada; kısa bir konuşma yapan Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş; "Erhan Beyin ilçemizi tercih etmesinden dolayı mutluyuz. Değerli Belediye Başkanımızla Organize Sanayi'nin büyümesi açısından sürekli yoğun gayret ve çaba içerisindeyiz. Fatsa'da işsizliği bitirmek için çalışıyoruz. Şu anda Organize Sanayi'de 1500 kişiye yakın bir iş istihdamı var. Amacımız 2500 kişilik iş istihdamını yakalamak istiyoruz. Nasip olursa böyle değerli yatırımcılarımız bölgemize gelerek hedeflediğimiz rakamları yakalayacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca da yaptığı açıklamada; Fatsa da Organize Sanayi sayesinde işsizlik sorun olmaktan çıkıyor. Kalifiye elemanlar yetiştirmek için İş kur destekli kurslarımız hızla devam ediyor. Şuanda boş parselimiz yok, inşallah 2. Organize için çalışmalarımızı da hızlandıracağız. Bugün burada çok değerli bir firmanın temel atma törenindeyiz, Adidas, Puma gibi birçok kaliteli ürün üreten Erateks´in Fatsa´ya gelmesi bizleri ayrıca memnun etmiştir. Ben bir kez daha firma yetkilerine çok teşekkür ediyorum dedi.

erat 640x430

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde