28 Mart 2024

Sofralar Hamsiye Hasret Kaldı

  • PDF

hamsi

Fatsalılar’ın dört gözle beklediği yerli hamsinin bir ay sonra tezgâhları süsleyeceği söylendi. Balıkçılar, hamsinin gelmesiyle birlikte diğer balık satışlarının düşeceğini ve yerli hamsinin havaların soğumasıyla birlikte 20 gün veya bir ay sonra çıkacağını belirttiler.

Balığın bereketli olması nedeniyle fiyatların da uygun olduğunu belirten Balıkçılar, “Palamutun bol olması nedeniyle balık fiyatlarımız oldukça ucuz. Son zamanlarda mezgit ve çinekopun azalması mezgit fiyatlarını 3-5 lira yukarı çıkarttı ve 5- 15 TL arasında değişiyor; çinekop ise 10-15 TL arasında oynuyor” dediler.

Balıkçılar vatandaşın yerli hamsiyi beklediğini belirterek, şunları söyledi: “Şu anda piyasada bulunan hamsiler Bandırma’dan gelen Marmara hamsisi. Yerli hamsinin çıkmasına 20 gün veya bir ay var. Buna mukabil havalar böyle giderse hamsinin çıkması daha uzun bir zaman alabilir. Hava ve deniz bir karışıp sertleşirse 15 güne yerli hamsi çıkar. Palamutun hem fiyatı uygun, hem de bir palamut 3 kişiyi rahat doyuruyor. Vatandaş bu nedenle palamuta rağbet gösteriyor.” dediler.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde