19 Nisan 2024

Tef’ e koyarlar adamı dediler de ben dinlemedim pişmanım lafları mı geri alıyorum.

  • PDF

Tef var, teflon var, tefe var

Tef’e koyuyorlar adamı oynatıyorlar izleyene güzel eğlenceli anlar var oynayana dar gelir tef de konumuzla alakası yok.
Teflon var, tava olan da var da benim bahsettiğim çatı kaplama malzemesi siz bilmezsiniz Samsun da fabrikası var biz de yok onun da konuyla çok alakası yok.
Tefe benim ilgimi çeken bir konu olduğundan yine çekti beni yazıya ama abiler çok kızıyor bu sefer yemez daha yazmıyorum bakarsın yarın para lazım olur ticaret yapıyoruz şurda neme lazım gözümün yaşına bakmazlar, ben daha uzatmayayım bu konuları.

Alan razı veren razı bana ne oluyorsa kontrol eden de yok, kışt kıştlayan da yok, adam tabi para satacak kafasız mı ki senin gibi para bağlasın sağa sola bu kadar keriz varken. Sat üç otuz parayı, yüzde on, onbeş havalarda uçuyor. Al beş seksen parayı cukkala, haramın binası olmazmış, hadi canım bunlar boş laf ne güzel bina oluyo, adama giydirmeli montalamalı.

Keriz benim ya yatırımcı korunsun falan atladım hemen sazan gibi geçen hafta ama ağzımın payını aldım, daha da konuşmam. Tefeci dururken yatırımcı korunurmu a yavrum. Sen şimdi desen ilgililere bu sokaklarda bi sürü adamın tefeci diye adı geçiyor, yetkili abi bunlar lambiriyi sever, dükkanda değil de evde tavan lambirisinin içine koyarlar boş senetleri çekleri diye, seni kim dinler. Desen ki bunlar kantardan çalıyorlar, helâlinden fındık alan esnaf kantardan çalmadığı için bunlarla rekabet edemiyor. Belediye bizim reklam tabelasını çıkıp yedi metre direğe santim santim ölçüyor da gitsin bunların kantarını da baskın şeklinde bi kontrol etsin kalibrede mi diye, işi mi yok belediyenin arkadaş konuşursan böyle boş boş tabi dinlemezler. O yüzden ben artık susuyorum başıma iş alacam yoksa.


Şimdi ‘Fifa’ diye bi organizasyon varya hani, dünya futbol federasyonu, bu arkadaşlar diyor ki maç yöneten hakemlere; takımların yıldız oyuncularını koruyun. Normal bi oyuncuya sert faul yapılıyorsa sarı kart çıkar da yıldız oyuncuya yapılırsa bas kırmızıyı diyorlar. Bende bundan biraz fazla etkilendim herhalde kafamda kurdum bu yatırımcı da şehrin yıldız oyuncusu olmalı diye düşündüm demek, bekliyorum ki hakemler biraz korusun bunları diye. Bunu düşünmeme etken biraz da şu oluyor, hani bi ihtiyaç olunca memlekette önce yatırımcının kapısı çalınıyor ya, ondan bekleniyor ya sahip çıksın memleketin sorunlarına diye, ne bileyim toplantı fuar falan oldumu hemen çağırıyorlar ya ondan biraz da böyle düşündüm sanırım, bana yatırımcı şehrin yıldız oyuncusu diye çağrışım yapmış bekliyorum ki bi engel çıktı mı ‘amir’ pardon hakem kırmızıyı çıkaracak yatırımın önünü açacak. Ama ben yanlış anlamışım yine. Meğer memleketin yıldız oyuncusu tef’eciymis. Tefte oynatıyor ya adamı yıldız bu .............miş meğerse. Bende keriz gibi atıp tutuyorum adamlara, kusura bakmayın abiler yaşımdan ötürü tabi bunlar, tecrübe yok ondan oluyor. Siz iyisi mi şu benim faiz oranını bir iki puan daha indirin de ben susayım artık.

Ha bi de yanlış anlayan abilere,

Geçen hafta kızdıysanız deniz yakın dedim baktım bi haftadır denize gitmiyo kimse bende servis ayarladım artık buz servisine de başladım duyurulur. Çuvalı on lira servis benden, deniz buzu da yakar adamın gerisini biraz ama idare edin.

 

Son Güncelleme: Çarşamba, 10 Ekim 2012 08:00

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde