28 Mart 2024

6552 Sayılı Kanundan Vatandaşlarımız Yararlansınlar

  • PDF

Vergi Dairesi Müdürü Cihan Sarı 6552 Sayılı Torba Kanun kapsamında vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasının avantajlarına dikkat çekti. Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin, 1 Aralık 2014 mesai saati bitimine kadar borçlu bulundukları idareye başvurmaları gerekiyor.

Fatsa Vergi Dairesi Müdürü Cihan Sarı konu ile ilgili yaptığı açıklamada,  6552 sayılı kanun kapsamında bazı alacakların yeniden yapılanmasına imkân sağlıyor. Yasa, 11.04.2014 tarihli resmi gazetede yayınlandı ve yürürlüğe girdi.  6552 yasanın 73. Maddesinde maliye bakanlığına bağlı vergi dairelerince tahsil edilen bazı kamu alacaklarının yapılandırılması ilişkin düzenlemeler yer aldı. Bakanlığımız, rehber uygulama iş genelgesi ve tebliğ gibi kurum içi düzenlemeler yaptı. Vergi dairelerine vergi borçları, kamu borçları, harç, cezalar ve bunlara ilişkin gecikme faizleri, gecikme zammı borçları, bazı idari ceza borçları ve diğer borçlar için başvurulması mümkün. Bu yasa ile birlikte alacak aslı bağlı olmayan yani vergiye bağlı olmadan düzenlenmiş cezalar bu cezalar özel usulsüzlük, usulsüzlük cezaları gibi bu cezaların % 50’si siliniyor. Diğer % 50’sini biz tüfe ile tahsil ediyoruz vatandaşlardan taksitli olarak. Bu yasada 36 aylık bir ödeme süresi ve 18 taksit var. 18 taksit her iki ayda bir ödeniyor. Dileyen mükelleflerimiz borçlarını yapılandırıp yasadan yararlanıp ödeme imkânına sahip. Taksitlendirme seçeneği vatandaşlarımıza da bağlı olarak yapılabiliyor. Bu taksitlerin yapılması için herhangi bir teminat mükelleflerimizden istemiyoruz. Borçları yapılandırılan mükellefler hakkında cebri, icra işlemleri yapılmayacak” dedi.

Sarı : “Bakanlığımız bu yasanın farkından tüm ülkemizde yaşayan vergi borçları olan vatandaşlarımızın bu yasayı öğrenmeli adına bir dizi çalışmalar yapıyor. Bu yasadan vatandaşlarımızın yararlanması için gerekli reklamları vatandaşların en çok gittikleri yerlere koyarak bu yasadan haberdar olmaları sağlıyor. Eski döneme ait borcu olup ta bu borcunu yapılandırmak isteyen vatandaşların bu yasadan müthiş karları var. Ödeme kolaylıkları sağlandı vatandaşlarımıza. Bu kanundan vatandaşlarım yararlansınlar” dedi.

Ödemelerle ilgili de bilgiler veren müdür Sarı, Bu borçlarını vatandaşlarımız kredi kartları ile de sistemden ödeyebilirler. Bankalardan ve vergi dairelerin hepsi tahsil ediyor bu borçları. Bizler vergi dairemize gelerek bizlerden yardımcı olmamız konusunda taleplerde elimizden gelinin en iyisin yaparak Fatsa Vergi dairesi olarak yardımcı oluyoruz. Esnaf ziyaretlerimizde kendimiz böyle bir yasanın çıktığını ve bu yasadan yararlanmaları için esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza bilgiler veriyoruz” dedi.

Sarı, “Ayrıca trafik para cezaları, seçim para cezaları, nüfus para cezaları, askerlik para cezaları, köprü ve oto yollardan usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalar, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) kestiği para cezaları, belediyelerin su kullanımından kaynaklı alacakları, Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdarelerinin su ve atık su alacakları, TEDAŞ'ın veya hissedarı olduğu elektrik dağıtım şirketlerinin elektrik tüketiminden kaynaklanan alacakları da kapsam dahilinde bulunuyor” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde