16 Nisan 2024

“Dersanelerin Kapatılması Netleşti”

  • PDF

hsyn26-2-2014Uğur Dershanesi Şube Geliştirme Müdürü Hüseyin Öztürk;  ‘Dershanelerin faaliyetlerini 1 Eylül 2015 tarihine kadar sürdürebileceğini, daha sonrasında dershanelerin  özel okullara ve geçici olarak açık öğretim yapan liselere dönüşebileceğini’ ifade etti.

29 maddeden oluşan tasarı, 2 gün süren görüşmelerin ardından Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edilmesiyle birlikte dersanelerin kapatılması kesinleşirken, 1 Eylül 2015 tarihinden sonra dershane denilen kurumlar ortadan kalkacak diyen Hüseyin Öztürk şu açıklamalara yer verdi : ‘Bunun yerine okula dönüşenler dönüşecek, dönüşemeyenler ise açık lise olarak devam edecekler. Okula dönüşmek istiyorum diyenler, 2019 yılına kadar açık özel lise olarak devam edecekler 2019 yılına kadar da kendi okulunu yapacaklar. Şartlar bu şekilde. Şu anda mesela Uğur Dershanesi özel okula dönüşme şartları için uygun değil’ şeklinde konuştu.

“Sınav sistemi değiştirilmeli”

Dersanelerin kapatılmasının çözüm olmayacağını ifade eden Hüseyin ÖZTÜRK; “Yani bu olayda farklı amaçları var. Ama bunların hepsi eğitim sistemine zarar vermekten başka bir şey değil. Bu ders alma ihtiyacı, dershaneler kapatılsa dahi devam edecektir. Buradaki çözüm etkili bir çözüm değil, eğer daha iyi bir çözüm aramak istiyorlar ise sınav sistemi değiştirilsin. Eğitim sisteminde köklü güzel bir değişim yaparsın, dershaneler sonra zaten ortadan çekilir. Yasa tam olarak yürürlüğe girmedi ama dershanelerin kaldırılması netleşti. Sadece biz yasa onaylandıktan sonra yolumuza nasıl devam edeceğimizi netleştireceğiz. Ya özel okul, ya açık lise, bir de kreşten falan bahsediliyor ama o da tam olarak net değil. Yasa onaylandıktan, netleştikten sonra biz de yolumuzu tam olarak çizeceğiz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde