29 Mart 2024

BEKLEYİŞ SONA ERDİ FATSA DEVLET HASTANESİ HİZMETTE

  • PDF

Yaklaşık 18 ay önce inşaatına başlanan 300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesi(FDH) bugün hizmet vermeye başladı. 

Fatsa Devlet Hastanesi'nin ilk gününde AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar ve partililer Başhekim Uzm. Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu’nu ziyaret ederek yeni hizmet binası ile ilgili bilgiler aldılar ve 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladılar.
Hastanedeki çalışan birimlerin gezilmesinden sonra açıklamalarda bulunan Başhekim Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu, “5 yoğun bakımımız toplamda 38 yatak kapasitesine sahip. Bakanlığımız mevzuatı gereğince 18 ruhsatımız var. 8 tane birinci basamak, 10 tane ise ikinci basamak ruhsatımız var. Ruhsat sayımızı bakanlığımız personel sayımız artıkça yükseltiyor. Geniş bir acil servise sahibiz. Önceki acil servisimizin 4 katı büyüklükte olmasına rağmen personelimiz aynı sayıda. İnşallah bundan sonra bu sayı artacaktır. 8 ameliyathanemiz var. 7 tanesi genel ameliyat 1 tanesi kadın doğum içerisinde. 25 yatak kuvözlük yeni doğan yoğun bakımımız mevcut. Onları da inşallah aktif hale getireceğiz. Çocuk doktoru sayımızı artıracağız. Bölgemiz trafik anlamında bol kavşağı olan yerlerin önünde geliyor. Bu anlamda çok kaza oluyor. Trafik kazalarından dolayı acilen beyin cerrahisine ihtiyacımız var. Şu an mevcut tek cerrahimiz var ve bu sayının artırılması uygun olur. Bölgemize hastanemiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Fatsa ve bölgesine yakışır bir hastanenin olduğunu belirten Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise yaptığı açıklamada, “Fatsa’da tek kalemde yapılmış en büyük yatırımdır. Allah bu devlete millete zeval vermesin. Devletimizin ve hükümetimizin ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir yapılan bu hizmet. Çok kaliteli ve nezih mekanda sağlık hizmet alacağız” diye konuştu. 
"Fatsa’da gerçekten bölge için sağlık alanında çok ciddi anlamda devletimizin yatırımı hizmete açılmıştır" diyen AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı ise şunları söyledi: “Önemli bir hizmeti bölgemizdeki insanlarımızla buluşturuyoruz. İnşallah binanın büyüklüğüne yakışır, tam teşekküllü bir şekilde, ihtiyacı olan doktor sayısının da bulunmasıyla adeta burası bölgede merkez gibi olacaktır. Bölgemize hayırlı olsun."
62 milyon 895 bin TL ihale bedeli olan 300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesi 8 bin 290 m2 oturum alanı, 46 bin 957 m2 kapalı alan ve 7 bin 432 m2 (327 araç kapasiteli) otopark alanına sahip. 3 bloktan oluşan yeni hastanesinde 150 adet çift kişilik nitelikli hasta odasıyla toplamda 300 yatak, 80 poliklinik, 8 ameliyathane salonu, toplamda 53 yataklı yoğun bakım ünitesi, 7 adet doğum salonu, 10 adet diş ünitesi ve 14 adet hemodiyaliz cihazı, 5 poliklinikli acil servis ve toplamda 38 acil müşahede yatağı bulunuyor.

Son Güncelleme: Salı, 15 Mart 2016 08:17

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde