28 Mart 2024

10 Yılda Yapılan Yatırımları Artık Sayamıyoruz

  • PDF

knk26-3-2014Fatsa Belediye Başkanımız aynı zamanda Ak Parti Fatsa Belediye Başkan Adayı Hüseyin Anlayan seçim çalışmaları kapsamında dün akşam Konakbaşı mahallesinde Kurtuluş-Sanayi hattı dolmuşçularını ziyaret etti.
Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan’a Ak Parti Fatsa İlçe Başkanı Fatih Sözen, belediye meclis üyesi adayları ve çok sayıda partili eşlik etti.
Başkan Anlayan burada yaptığı konuşmada geçmiş 12 yılı değerlendirerek, “İlçemizde yapılan o kadar yatırım oldu ki, artık okul temeli atılması ve 110 milyonluk hastane inşaatının başlaması bile sıradan bir hale geldi.” Dedi.
Kendilerinden 2004 yılında göreve gelmeden önce 1 noter bir de kadın doğum uzmanı istendiğini belirten Başkan Anlayan, “Ama hamdolsun bugün sayısız hizmetler, sayısız yatırımlar yapıldı. Bugün okulları hiç konuşmuyoruz, şu anda inşaatı başlamış bir okul var, biz inşaatımız başladı okul yapılıyor diye hava atmıyoruz. Koskoca devlet hastanesi inşaatı başladı, gidip seçim öncesi temel atma programı yapıp da hava atmıyoruz niye çünkü o kadar sıradan işler oldu ki. 12 yıl önce 1 noter istenen Fatsa’da 110 milyon liralık bir devlet hastanesi yapılıyor hem de seçim öncesi bizim için çok büyük bir malzeme, biz gidip onun etrafında siyasi şov yapmıyoruz o kadar sıradan işler oldu. Gene 2004 yılında dolmuşçu arkadaşlarımız bizden 2 şey istemişlerdi. Birincisi dolmuş devir işlemlerindeki ücret tarifesi çok yüksek bunu düşünelim, bir tanesi de kasislerden çukurlardan gidemiyoruz her gün rot balansçıya gitmekten harap olduk bitap olduk, bu yolları ne olur yapın diyorlardı. Hamdolsun bugün geldiğimiz noktada dolmuşçu arkadaşlarımız Konakbaşı mahallesinden Ünye sınırına kadar asfaltta gidiyor. Daha da güzellerine layık daha da iyisi olacak. İnşallah ama hamdolsun bunu yapabildik ve bu şehrin ihtiyacı olan diğer hizmetleri de yapmak için çaba sarf ettik.” dedi.

Şehrimizin Nüfusu Hızlı Artıyor”
Fatsa’nın çok geliştiğini ifade eden Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, “Dolmuşçularımız bu şehrin insanlarını bire bir hizmet veren kişilersiniz. Biz sadece hizmetlere vesile olmaya çalışıyoruz. Ulaşım insanların en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi. Şehrimiz çok gelişiyor çok büyüyor. O zaman en büyük endişelerden biri de şuydu. Her gelen hemen gelir gelmez ya dolmuş veriyor ya da hat veriyor. İlave hat verecek misiniz endişesi taşıyorlardı. Ben o gün de söylemiştim yine söylüyorum. Mevcut güzergahta çalışıldığı sürece biz hiçbir dolmuşumuza ilave hat vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz ama şehir gelişiyor şehir büyüyor nüfus artıyor. 10 yıl önce 2 bin nüfus olan bir mahalle bugün 20 bin nüfusa ulaştı, yarın 40 bin olacak 50 bin olacak. Yine hiçbir hatta mevcut çalışma güzergâhında asla hat ilavesi yapılmaz velevki kendileri talep etmedikçe. Verildiği zaman da gerçekten ihtiyaç varsa ve bir nüfus artışı varsa verilir. Toki hattı diye bir hat yoktu, Toki hattı kuruldu. Dolunay mahallesinin nüfusu 2004 yılında belki 2 bindi şimdi 25 bin. Dolunay mahallesi ve Evkaf mahallesi aynı hızla nüfus artışına devam edecek. Çünkü bize gelen imar talepleri o kadar yoğun ki artan yapılaşma aynı hızla devam edecek bu bağlamda belki 5 yıl sonra Dolunay mahallemizin nüfusu belki 40-40 bin olacak. Evkaf mahallemizde yapılan Harikalar Diyarı projemiz ve kentsel dönüşüm projesi o bölgeyi çok daha canlandıracak ve nüfus artışına neden olacak. Bu da dolmuşçularımızın büyük işine yarayacak” diye konuştu. knak26-3-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde