16 Nisan 2024

Futbolcular, Seyirciler, Polis Var Hakem Yok!

  • PDF

hakem6-11-2013Fatsa Belediyespor-Ordu Demirspor U-15 Ligi maçında çok ilginç bir olay yaşandı.

1 saat gecikmeli oynanan maçta saha komiserinin, polis ekiplerinin, futbolcuların ve seyircilerin hazır olduğu maça hakemin gelmemesi teknik direktörleri isyan ettirdi.
Her iki takımın antrenörlerinin iddiasına göre maça hakem atamasının yapılmadığı sahadaki girişimleri sonucu 1 hakemin maça apar topar atanıp 1 saat gecikmeli maça geldiği belirtildi.
Hakem gelmediği için bir taraftan antrenörler hakem bulmak için cep telefonları ile girişimde bulunurken diğer taraftan da iki takım futbolcuları da ısınmalarını tamamladıktan sonra yedek kulübesi yanında dinlenerek hakemin gelmesini beklediler. Saat 11:00’ de başlaması gereken maç hakemin yaklaşık 1 saat gecikmeli gelmesi ile 11:50 civarlarında başladı. Hakemin soyunma odasında sivil kıyafetlerini değiştirdikten sonra ısınmadan maçı başlattığı gözlendi.
“Hakem Yüzünden Futbolcularımız Perişan Oldu”
Ordu Demirspor Antrenörü Murat Konanç Ordu’dan saat 9:00’da çıktıklarını belirterek, “Saat 10:00’da sahadaydık. 1 saat 10 dakikadır çocuklar sahada perişan oldu. Öğrendiğimize göre maça hakem atanmamış, sonradan ayarlamışlar. Bu işler sıkıntı. Ordu’da bu işleri düzene koymak gerekiyor. Yoksa buradan biz futbolcu yetiştiremeyiz. Bu laçkalık devam ederse ileride büyük sıkıntılar olur” dedi.
“Türk Futbolu Böyle Hayatta İlerlemez”
“Fatsa Belediyespor Antrenörü Erden Yar ise alt yapı da büyük sıkıntılar olduğunu ifade ederek, “Bu maçlara tek hakem veriyorlar. Hakemler tek olduğu için kararlar yanlış verilebiliyor. Avrupa’da bunu hayatta göremezsin. Çocuklar 6 yaşında eğitilmeye başlanır büyüyünceye kadar her şey profesyonelce olur. Burada eğitim sıfır. Bu maça hakem gelmedi. Ceza görecekse burada kim görecek onu da bilmiyoruz. Türk futbolu böyle hayatta ilerlemez” diye konuştu.
Saha Komiseri Cevat Güngör ise maç saatinin ellerindeki fikstüre göre 11:00’de olduğunu söyledi. Hakemlere saat 15:00 olarak bildirilmiş neyin ne olduğunu bilmiyoruz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde