28 Mart 2024

Hava Değişimiyle Birlikte Artış Gösteren Hastalıklara Dikkat!

  • PDF

ndim23-10-2013Sonbahar ve kış aylarının yaklaşılması ve hava sıcaklıkların düşmesiyle birlikte viral hastalıklarda artışların meydana geldiğini belirten Şifa Tıp Merkezi Dahiliye Doktoru N.Serkan Doğan mevsim değişikliklerinde hangi husulara dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Hava sıcaklarının düşmesiyle birlikte vücut ısısında bir takım değişikliklerin meydana geldiğini ve vücudun bu ısıya adepte olmasının zor olduğunu belirten N.Serkan Doğan: “ Yaz boyunca sıcağa alışan vücudun ısı değişikliğiyle birlikte dengesi altüst olmaktadır. Isı değişimiyle birlikte havada ki toz ve partikül sayısının artmasıyla birlikte hem alerji vakaları hemde kronik solunum problemi olanların şikayetlerinde artış meydana gelmektedir. Ayrıyetten romatizmal hastalık şikayetlerinde artışlar ve bununla birlikte güneşin gidip havaların kapanmasıyla birlikte depresyona yatkınlık şikayetleride artış göstermektedir” dedi

Bu aylarda grip aşısı yaptırılması gerektiğini belirten N. Serkan Doğan: “Grip vakalarında ki artışlar nedeniyle kronik rahatsızlığı, şeker hastalığı ve kalp yetmezliği olan hastalarımızın bu aylarda grip aşısı yaptırmalarını önermekteyim. Özellikle bu mevsimde tüm vatandaşlarımız giyim ve kuşamına özen gösterilmelidir. Bol sıvı ve meyve tüketimi mukozaların kururmaması için çok önemlidir. Bu husulara dikkat edilmeli ve el hijyeni unutulmamalıdır” diye konuştu.

Grip olan hastalar için mutlak yatak istirahatinin şart olduğunu belirten N.Serkan Doğan:” Grip olan hastalarımız uzmana görünmeden kendi bildiklerine göre ilaç kullanmamalıdır. Doğru tedavi açısında uzmana kesinlikle görünmelidir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde