29 Mart 2024

BÜYÜKŞEHİR'İ YAKALADIK MI?

  • PDF

Ordu Büyükşehir rakamını yakaladı mı? AK Parti'li İhsan Şener açıklıyor..

 

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu’nun Büyükşehir için gerekli olan 750 bin rakamını aştığını ancak net rakamı veremeyeceğini belirterek, “760 bini aştığımızı biliyorum. Büyükşehir kanun teklifini önümüzdeki hafta meclise sunacağız” dedi.

 

Şener, “Şu anda net bir rakam veremem, ancak 760 bini aştığımızı biliyorum. Ordulular üzerine düşeni yaptı. Belki de 770 bini de aşacağız. Biz önümüzdeki hafta inşallah Başbakanımızın takdiriyle Ordu’nun Büyükşehir olması için gerekli kanun teklifini veya kanun tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunacağız. Ben emeği geçen tüm Ordululara, Belediye başkanlarına, bütün kardeşlerimi yürekten kutluyorum” açıklamasında bulundu.

 

"28 Mart'a kadar başvuracağız"

28 Mart 2013 tarihine kadar Ordu’nun büyükşehir olması için gerekli kanunun meclisten geçmesi gerektiğini belirten AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, “Çünkü seçim kanuna göre, seçimlere 1 yıldan daha az bir süre kala seçimleri doğrudan etkileyecek olan her hangi bir kanunun yürürlüğü bir sonraki seçime kalıyor. O yüzden son tarih 28 Mart. Önümüzdeki hafta zannediyorum il başkanımız beraberindeki heyetle sayın Başbakanımızı ziyaret edeceklerdir. Dolayısıyla bu ziyaretten sonra sayın Başbakanımız, ya Ordu milletvekillerinin teklifi ya da bakanlar kurulu tarafından teklif edilmiş kanun tasarısı şeklinde daha çıkardığımız 13 ili Büyükşehir olmasına dair kanuna atıfta bulunarak, Ordu’nun da bu 13 şehre eklenmesiyle 29 olan büyükşehir sayısını 30’a çıkarmasını saylayacak bir ak kanunla bu işi çözeriz diye düşünüyorum” dedi

20130112AW000210 01

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde