16 Nisan 2024

“Büyükşehir Kadrosunu Tüm İlçelere Adil Şekilde Dağıtacağız”

  • PDF

cemal12-2-2014Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemal Enginyurt gazetemizi ziyaret etti.

Ziyareti sırasında gazetemize projelerini açıklayan ve Ordu’da ki en büyük sorunun işsizlik olduğunu ifade eden Enginyurt; “Vaad ettiğimiz projeler; Ordu’da istihdam ve işszilik sorunu ortadan kaldıracaktır” dedi.

“30 Martta başarıyı yakalayacağız”

Milliyetçi hareket partisi olarak 19 ilçe Ordu büyük şehir belediye başkanlığını kazanmak hedefiyle çıktığımız bu yolda her geçen gün oyunu artıran bir siyasi parti olarak yolumuza devam ediyoruz diyen Cemal Enginyurt: “ Oyunu artıran diyorum, çünkü Adalet ve Kalkınma Partisi 17 Aralıktan bu yana oyu her geçen gün düşmeye devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi özellikle Ordu’da bir gülücük, bir öpücükten başka meziyeti olmayan Seyit Torun’la birlikte ivme kaybederken, Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Büyük Şehir yarışında ve 19 ilçede özellikle AKP’nin adaylarının açıklanmasından sonra başlayan süreyle birlikte bir tercih olmaya başladı. Adaylarımız sabah sekiz, akşam oniki çalışarak milletimizle, vatandaşımızla buluşarak Milliyetçi Hareket Partisi’nin kazanması için yoğun bir gayret gösteriyor. Dolayısıyla diğer siyasi partiler ise şehir merkezlerinde beldelerde esnaf ziyaret ederek, esnafın elini tutarak buna seçim çalışması diyorlar. Ama bizim bütün adaylarımız ev ev, kapı kapı dolaşarak insanlarımızla iç içe oluyorlar. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Fatsa başta olmak üzere büyük başarılar elde edeceğimize inanıyoruz. Halkımızın bize karşı olan teveccühü her geçen gün artmaktadır. İnanıyoruz ki 30 mart günü başarıyı yakalayacağız” dedi.

“Bu seçim Ordu’da ve Fatsa’da yerel yönetim seçimi”

Rakiplerimize baktığımızda büyük bir paniğin başladığını gözlemliyoruz diyen Enginyurt: ” Özellikle Enver Yılmaz ‘da büyük bir kaygı başladı. Her gittiği yerde karşılık bulamadığı için televizyon programları ile halka mesaj vermeye başlıyor. Bu televizyon programlarında da oyu bana vermeyeceksiniz Tayip Erdoğan’a vereceksiniz diyor. Yerel seçimi, başbakanlık seçimine katmaya çalışıyor. Biliyoruz ki bu seçim ne Tayip Erdoğan seçimi ne Kemal Kılıçdaroğlu seçimi ne de Devlet Bahçeli seçimi. Bu seçim Ordu’da ve Fatsa’da yerel yönetim seçimi. Fatsayı modern ve yaşanabilir bir hale getirecek kişiyi seçme seçimidir. İnşallah Ordu seçiminin de ilk kazananı Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır” diye konuştu.

“Şuana kadar açıkladığı proje yok”

1999 yılında 45 yıllık Milliyetçi Hareket Partisinin Ordu’da ilk milletvekili ünvanını taşıdığını ifade eden Enginyurt: “ İnşallah MHP’nin ilk büyükşehir belediye başkanı olma görevini üstleneceğime can-ı gönülden inanıyorum. Milletimiz bize destek verecektir. Tabi ben özellikle şunlara değinmek istiyorum. Adalet ve Kalkınma Partisinin adayı projelerimizi konuşuyoruz diyor. Ama şu ana kadar açıkladığı hiç bir proje yok. Cemal Enginyurt olarak 9 tane proje açıkladım. Bu projelerimizi burada da açıklayacak olursak Ordu’nun 19 ilçesine yaşam merkezi, engelliler yaşam merkezi, 16 ilçesine kreş, 19 ilçede gençlik spor merkezi yani sokaktaki gençleri topluma kazandıracak eğitecek bir spor merkezi düşünüyorum” dedi.

“Karadenizin en büyük balık merkezini kurmayı düşünüyoruz”

Fatsa ilçesinde Karadeniz’in en büyük balık merkezini kurmayı düşünüyoruz diyen Cemal Enginyurt: “ Hem balıkçı esnafımızı ekonomik anlamda zenginleştirmek hemde bu alandaki istihdamı sağlayabilmek için bu projemizi Fatsa’da gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Yine büyük bir çöp fabrikası yapmak istediğimizi beyan ettik. Çöp fabrikasında toplanan çöplerin yakıtıyla birlikte; Türkiye’de belkide Afyon, Eskişehir, İzmir’den sonra dördüncüsünün kurulacağı sıcak su termalinin kurulmasını hedefliyoruz. Yine Perşembe yaylası, Çakırlı, Aybastı, Kabataş, Çatalpınar yolunu çif şerit yol yapmayı, Niksar,Korgan, Kumru, Fatsa yolunu çif şerit yol yapmayı söz verdik. Ünye, Fatsa, Ordu limanlarını inşallah harekete geçireceğiz. Ünye’de Fatsa ve Ordu’da belediye misafirhanesi yapacağız. Belediye misafirhanesinin özelliği Aybastıdan, Çatalpınar, Kabataş, Çamaş, Geyikçeli, Hatipliden hastahaneye gelen vatandaşlarımızın hastası hastahanede yatarken koridorlarda, sandalye üzerinde yatmak zorunda kalıyorlar. Veya araçlarında yatmak zorunda kalıyorlar. Bu vatandaşlarımızın ücretsiz faydalanacakları bir misafirhane yapacağız. Hastaları hastahanede yatarken onlarda burada yatarak insanca hayatlarını sürdürecekler. İnşallah bunu üç ilçede hayata geçireceğiz” şeklinde ifadelerde bulundu.

“Bizim için en önemli sorun işszilik”

Bu açıkladığım projeleri biraz da işsizliği önleme projeleri olarak görmekteyim diyen Enginyurt:” Yaptığımız her projede ortalama 50 kişinin çalışacağını düşünürsek yaklaşık 4000 civarındaki insana iş ortamı sağlamış oluyoruz. Bizim için en önemli sorun işsizliktir. Biz işsizliği ortadan kaldıracak, toplumda sosyal projelere önem vererek insanın insanca yaşayacağı bir Ordu kurmayı planlıyoruz. Yaşlılara yaşam merkezi kuracağız. Yaşlı insanlarımız getirilecek burada şekerine, tansiyonuna bakılacak, iğnesi varsa vurulacak, ilacı varsa verilecek. Kahvaltısını yapacak, gazetesini okuyacak, televizyonunu izleyecek. Öğle yemeğini yiyecek ,öğleden sonra da dinlenmesini sağlayacak. Akşam 6da evine bırakacağız” dedi.

“O gün bize gülenler bu gün aynı şeyi kendileri söylüyorlar”

Açıklamalarına devam eden Enginyurt: “Yine biz işsizliği önlemek için 53 beldeyi tekrar açmayı söz verdik. İktidar partisi buna gülüyordu. Şimdi Enver Yılmaz her esnada belediyenizi kapatmayacağım diyor. Bu büyük bir yalan. Niye? Çünkü belediye kadrolarındakiler havuza dağıtıldı zaten. Siz bu insanı büyükşehir belediyesine daha nasıl alacaksınız ki böyle bir yalan söylüyorsunuz. Biz büyükşehir belediyesi koordinasyon merkezi kuracağımızı söylemiştik. Buralarda 20-25 kişi istihdam edeceğiz. Operatöründen, grayderine, özel işçisinden sucusuna, alt yapı kanalizasyon hizmetlerinin verileceği bu merkezde istihdam sağlayacağız. O gün bize gülenler bu gün aynı şeyi kendileri söylüyorlar” diye konuştu.

“Tüm ilçelere adil bir şekilde dağıtma sözü veriyoruz”

Ordu Büyükşehir Belediyesi 3018 kadrosu olduğunu ifade eden Enginyurt “ Bu kadronun 2200 kadrosu boşta olacak. Bunu Ordunun tüm ilçesine adil bir şekilde dağıtma sözü veriyoruz. Yani birileri gibi yandaş insanları değilde evine ekmek götüren, yada geçiminde zorluk çeken, işinde gücünde insanları hangi partiden olursa olsun istihdam etmek.

Bu kadrolardan diğer belediye başkan adayları niçin bahsetmiyorlar? Yandaşlarını ve yoldaşlarını işe alacaklarda ondan. Burada örnek vermek istiyorum. Seyit Torun’un Milliyetçi Hareket Partisi’nin oyları ile seçimi kazandığı herkes biliyor. Ama böyle bir kanaatla seçilen Seyit Torun; Ordu Büyükşehirde bir tane ülkücüyü, bir tane MHP’liyi işe almadı. Hatta dediki; benim kimseye minnet borcum yok. Seyit Torun olarak aldım seçimi. Dolayısı ile Seyit Torun seçilirse hiçbir ülkücüyü hiçbir MHP’liyi, hiçbir Fatsalıyı belediyenin kapısından içeriye sokmayacak. Yine aynı geçmişte yaptığı gibi yandaşlarını, yoldaşlarını toplamaya devam edeceklerdir. Onun için biz işsiz genç arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Biz onlarında sesi olacağız. Onları’da insanca yaşayacakları bir Ordu’da insanca yaşayacakları bir gelir seviyesine oluşturacakları büyük şehir belediyesi kadrosunda değerlendireceğimiz de ifade ediyoruz. Gençlerimizden, yaşlılarımıza; kızlarımızdan, kadınlarımıza kadar büyük bir teveccühle karşılanıyoruz. İnşallah 30 Martta Milliyetçi Hareket Partisi’nin gücünü herkes görecektir. Tüm herkese sevgilerimi ve saygılarımı sunarım” diyerek açıklamalarına son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde