18 Nisan 2024

“Vaatçi değil, icraatçı başkan olacağım” Süvarioğlu “İlk defa bir projemi açıklıyorum”

  • PDF

svr15-1-2014Fatsa CHP Belediye Başkan Adayı Ulvi Süvarioğlu seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Pazartesi günü pazarcı esnafıyla pazaryerinde buluşan Süvarioğlu; pazarcı esnafının söylediği tek bir cümle var: “Kapalı pazar yeri istiyoruz”

“Standartlaşmış algıları değiştirmeye geldik”

Süvarioğlu “Pazarcı esnafının kafasında kurguladığı bir politikacı şekli var. Türkiye’nin geleceği içinde benim sıkıntıya düştüğüm konu bu. Bu durum insanların geleceğe ümitsiz bakmasını sağlıyor. Biz burada standartlaşmış algıları değiştirmeye geldik. Fatsa’da ve Türkiye genelinde siyasetçi denetlenmiyor.

Siyasetçileri denetleyecek olan halktır. Halk denetim gücünü kullanmıyor. Üç dönem aynı adamı belediye başkanı yapıyorsan şikayet etmeye hakkın yoktur.” Dedi.

Aynı gün gazetemizi de ziyaret eden Ulvi Süvarioğlu ve ilçe yönetim kurulu başkanı Doğan Çelebi ile aday adayı Mustafa Darçın seçim çalışmaları hakkında kısa bilgiler verdiler.

“Fatsa’da icraatsizliktir vardır”

Süvarioğlu yaptığı açıklamada “Fatsa’da kısa vade de gördüğümüz olumsuzlukların başında icraatsizliktir gelmektedir. Fikir ayrılığı, proje ayrılığı icraatın hayata geçmesini engellemektedir. Bizim kartvizitlerimizde icra kurulu başkanı yazmaktadır. Ben pazar yeri gezimde Fatsa da icraatsızlık olduğunu gördüm. Pazar esnafının söylediği tek bir cümle var. Bizi yağmurdan çamurdan kurtaracak bir yer yapın. Pazar yerindeki gezimizde Pazar esnafının vermek istediği mesajı algıladık. Şimdi bunu hayata nasıl geçireceğiz? Fatsa ya modern pazaryeri yapmak, pazar esnafını kötü hava şartlarından koruyacak kapalı bir alan kazandırmak zor değil. Pazaryeri sorunu on tane esnaf bir araya gelse bile çözülebilecek bir sorundur. Aslında bu kadar ufak meseleler sorun bile olmamalıdır.” dedi.

“Sıcak koltuklarda oturmak insanı çeker”

Belediye Başkanının bunun icraasını bir fiil yapan, yapılırken başında duran, yeri geldiğinde yapılış aşamasında müdahale eden bir kişi olması lazım. Bunun için de enerjisi olacak, çalışkan olacak, az uyuyacak bir kişi olması gereklidir. Sıcak koltuklarda oturmak insanı çeker. Dışarının soğuğu insana dinamizm getirir. Her zaman işinin başında olmak ve denetlemek gereklidir. Birisi bir şey dediğinde daha cümle bitmeden diyeceksin ki; ‘ben o işi biliyorum kardeşim.’ O zaman hem zamanı iyi kullanırız hem icraat yaparız. Bu işin icraasını en iyi yapacak kişi benim. Ben kelimesini kullanmak doğru değil der insanlar, ama bazı yerlerde ben kelimesini iyi kullanmak lazım. Yapabilme ve icraa işlerini biz çok iyi biliyoruz.

“Balıkçı hali yaptım diye övünmem”

Fatsa’ya balıkçı hali yapıldı diye övünmem. Ben bahsedersem marinadan, kurvaziyer gemisinden bahsederim. Kurvaziyer gemisinin gittiği yerlere dört bin kişi ziyarette bulunuyor. Bu ziyaretin yılda iki ve daha fazla yapılacağı ortamı sağlayabiliyormuyuz. Benim için önemli olan budur. Hem bu sayede turizmimiz gelişecek, hem ticari kazançlarımız artacaktır.

“Seçilmişlerin dışında özel meclis yapacağım”

“Belediyenin çalışmalarını halk denetlemelidir. Buradan ilk defa bir projemi açıklıyorum. Yasal olarak belediye meclisi vardır. Bunlar belli dönemlerde belediyedeki belirli projeleri onaylayan insanlardır. Onun dışında ben ayda bir burada kendi partime de sormadan her mahalleden, her köyden birer kişi seçerek o kişilerle ayda bir özel meclis toplantısı yapacağım. Bu kriterlerim her kesimden insanların yer alacağı bir meclis olacak.”

“Benim yaptıklarıma onların hayalleri yetişemez”

“Projeler benim için günlük ekmek yemek gibi bir şeydir. Eğitimci olduğum için topluma biraz eğitmenlik yapmak istiyorum. Fatsa kalkınmada öncelikli yörelerden biridir. Ama Fatsa’nın kalkınmadığını yaptığımız Pazar gezisinde anlamış olduk. Bina dikmek ile kalkınılmıyor. Fatsa da görünen kat kat binalar çoğu estetikten yoksun. Fatsa’nın nüfusu artıyor diye büyük şehir olduk diyemeyiz. Biz icraat yapmaya geliyoruz proje anlatmaya değil. Pazar yeri benim için bir proje değildir. Fatsa’ya yapılacak turizm yatırımlarının dünyadaki hangi modellerle uyuşacağını ortak mütakabatla gerçekleştirmek gerekir. Biz bunları Allah’ın izni ile gerçekleştireceğiz. Bizim farkımız bunlarla ortaya çıkacaktır. Benim yaptıklarıma onların hayalleri yetişemez. 30 metrekare dükkanlar da oturarak bu işler yapılamaz. Bunlar dünyayı gezip görerekten gerçekleştirilir. Ben gördüklerimi bilgilerimle bütünleştirerek gerçekleştirmeye geldim.”sulv15-1-2014ulv15-1-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde