18 Nisan 2024

BAŞKAN ENVER YILMAZ: “ALLAH BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN”

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde düzenlediği iftar programları binlerce kişinin katılımı ile devam ediyor. İlk gün Mesudiye’de, devamında Gölköy’de gerçekleştirilen organizasyonların ardından Başkan Enver Yılmaz, Ramazan ayının üçüncü gününde orucunu Gürgentepeli hemşehrileriyle birlikte açtı.

Başkan Yılmaz iftar programına katılanlara hitaben yaptığı konuşmada, Gürgentepe’nin sadece su sorunlarını çözmek için 15 milyon lira ve yol programları için ise 15 milyon 400 bin liralık yatırımın hayata geçirileceği müjdesini verdi.

Gürgentepe Kent Meydanı’nda binlerce vatandaşın katılımıyla düzenlenen programda; Başkan Enver Yılmaz, Gürgentepe Belediye Başkanı Yener Yalçınkaya, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Daire Başkanları ve Şube Müdürleri yer aldı.

“BİZ KARDEŞLER TOPLULUĞUYUZ”

Başkan Enver Yılmaz iftar öncesinde yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verirken, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla ilgili de bilgiler aktardı. İftar programları ile hem gittikleri ilçenin sorunlarını yerinde incelediklerini hem de birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmeye çalıştıklarını belirten Başkan Yılmaz; “Biz kardeşler topluluğuyuz. Birlik ve beraberliğimizin en üst seviyede olduğu ilçelerimizden biri de Gürgentepe ilçemizdir. Ordu’nun yaklaşık 1.300 m yüksekliğe sahip, rakımı en yüksek ilçelerimizden biri olan Gürgentepe’de kış aylarından kalma hava koşulu ile bu akşam orucumuzu hep birlikte açıyoruz. İftar öncesinde erken geldiğimiz bu bölgede önce Eskiköy Mahallesi’nden gezi ve incelemelerimize başlayarak sırasıyla Bahtiyarlar, Hasancık, Şirinköy ve Dikenlice Mahallerimizde ziyaretlerde bulunduk. Geçtiğimiz yıl da iftar programı için buralarda sıkça bulunduk, ancak gidemediğimiz mahalleler vardı. Bunu da bu iftar programı öncesinde gerçekleştirmiş olduk. Bu gezilerimiz ile Gürgentepe ilçemizin sorunları ve taleplerini yerinde görelim ve çözüm için muhtarlarımızdan detaylı bilgi alalım istedik” diye konuştu.

Gürgentepe ilçesi Hükümet Konağının bu yılki yatırım programına alındığı müjdesini veren Başkan Enver Yılmaz, özellikle su ve yol yatırımları hakkında kapsamlı bilgiler verdi.

“SU İÇİN 15 MİLYON LİRA AYRILDI”

Gürgentepe’ye çok güzel bir Kaymakamlık binasının yapılacağını söyleyen Başkan Yılmaz; “Herkesin de çok yakından bildiği gibi göreve geldiğimiz günden bu yana özellikle ilçelerimizde su ve yol meseleleri çözmemiz gereken en önemli sorunlar olarak karşımıza çıktı. Çok şükür göletimizin ihalesini gerçekleştirdik. Bu yıl itibarı ile su sorunu en çok olan ilçelerimizden Gürgentepe’ye sadece su için harcayacağımız para 15 milyon lira. Rakım olarak çok yüksek olmasından dolayı içme suyu konusunda bu ilçemizde sorunlar yaşanıyordu. Gürgentepe’de ayda 50 bin lira su parası toplanırken bu, yıllık 600 bin liraya tekabül ediyor. Su geliri olarak bu rakamdasınız ancak yatırım olarak bu yıl 15 milyon lira gibi çok ciddi bir yatırım içerisindesiniz. İşte bundan şu sonuç çıkıyor; yatarımlar karşılık beklemeden yapılıyor. Halkımızın sorunlarının çözümü için biz, ne kadar para harcayacağımızın hesabını yapmayız. Bu eksikliği gidermek görevimiz. Su sorununu önümüzdeki yıla kadar Gürgentepe’nin gündeminden çıkarmış olacağız” şeklinde konuştu.

“YOL İÇİN 15 MİLYON 400 BİN LİRA HARCANACAK”

Ulaşım yatırımlarının hükümet tarafından çok yakından takip edildiğine vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz; “Bizlerin önüne sorun olarak gelen ikinci konu ise ulaşım, yani yol sorunu idi. Ordu-Ulubey-Gürgentepe-Gölköy yolunun yanı sıra iç bağlantı ve grup yolları için çalışmalar sürüyor. Hükümetimiz, burada yaşanan sorunların tamamını biliyor. Sayacabaşı’ndan Gölköy’e kadar olan bölümde sorun büyük idi. Sayacabaşı’ndan Ordu tarafına kadar olan bölümün 15 km’lik kısmının ihalesi yapıldı. Müteahhit firma şu an itibarı ile şantiyesini kurdu. İnşallah hava açar açmaz çalışmalar başlayacak. Ordu, büyükşehir olmadan önce yol için Gürgentepe ilçemize ayrılan para 750 bin lira idi. Büyükşehir olduktan sonra ise yol için ayırdığımız para 15 milyon 400 bin lira. Neredeyse 20 katı büyüklüğünde bir rakam Gürgentepelilerin yol için hizmetine sunuluyor. Bu hizmetlerin tamamlanmasının ardından Gürgentepemiz daha yaşanılabilir bir ilçe olacak” dedi.

“TBMM’DE TERÖR YANDAŞI İSTEMİYORUZ”

Konuşmasının son bölümünde ülke genelinde yaşanan terör olayları ile ilgilide değerlendirmelerde bulunan Başkan Enver Yılmaz, İstanbul ve Mardin’de yaşanan terör saldırılarını da kınadı. Yaşanan sürecin sonuçlandırılması noktasında hükümetin büyük bir gayret gösterdiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Bu süreçte atılan en önemli adım milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik yapılan çalışmadır. Cumhurbaşkanımızın yasayı onaylamasıyla birlikte sistem devreye girdi. Terör örgütüne destek olan ne kadar yandaş, milletvekili varsa inşallah mahkemeler gerekli yargılamayı yapar. Terör örgütüne kim destek oluyorsa bu milletvekili de olsa Türk adaleti gerekli cevabı kısa sürede verecektir. Çünkü biz Türkiye Büyük Millet Meclisinde terör örgütüne destek verenleri görmek istemiyoruz. Bu iftar programları, bizlerin birlik ve beraberliğinin artmasına ve daha da kaynaşmamıza vesile olur inşallah. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin” diye konuştu.

Dini sohbetle başlayan iftar programı, Karagöz- Hacivat ortaoyunu ve mehteran gösterileriyle sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde