28 Mart 2024

NE İKTİDARA YARADI NE DE MUHALEFETE

  • PDF
Ülke siyaseti çok anlamsız bir tartışma içinde.
İktidar ve muhalefet partileri resmen bir kısır döngü yaşıyorlar.
AK Parti ve CHP birbirlerini FETÖ’cülükle suçluyorlar. 
Bu tartışmayı anlamsız buluyorum. Aksine tartışmanın FETÖ’ye yaradığının da bilinmesini isterim. Mücadelenin de samimiyet ve ciddiyetle sürdürülmesini canı gönülden beklerim. Çünkü devletin kılcal damarlarına kadar sızan bir oluşumu temizlemek öyle kolay olmayacak. 
FETÖ’nün devleti ele geçirmesindeki en güçlü süreçlere kimin iktidarında ulaştığını he-pimiz biliyoruz. Bu güçlenmeyi AK Parti iktidarı dönemlerinde yakaladığını sağır sultan bile duymuştur sanırım. Sayın Cumhurbaşkanımızda FETÖ ile ilgili itiraflarında kendi dönemlerinde aldatıldıklarını açıkça beyan etmektedir. “Ne istediler de vermedik” diyerek özeleştirilerini yapmıştır. 
Bu itiraf yeterli midir?
Bir karşılığı yok mudur? Veya olmamalıdır?
Bilirim…
Ancak… 
CHP ve muhalefet partilerinin de tamamı, 17-25 Aralık FETÖ operasyonu ve 15 Temmuz darbe kalkışması sonralarında FETÖ belgeleriyle Tayyip Erdoğan’ı düşürme planlarına dayandıklarını da unutmamak gerekir. 
Açıkçası CHP, FETÖ’nün dümen suyuna kapılarak muhalefet yapmayı öncelemiştir. İktidarı bir terör örgütünün argümanlarıyla onun verdiği belge ve bilgilerle sıkıştırmaya kalkışmıştır. Bir nevi 15 Temmuz sonrası ülke gündemini FETÖ belgeleriyle anlamsız tartışmanın içine çekerek kendisi de hiç bir siyasi başarı elde edememiştir. 
Taa ki; 31 Mart 2019 yerel seçimlere kadar. 
CHP, 31 Mart seçimlerine kadar 5 seçim geçirmiştir. 4’ünde başarısız olmuştur. FETÖ operasyonları öncesi seçimlerden bahsetmiyorum. Ne zaman ki toplum ekonomik olarak daralma yaşamaya başlamış, o zaman CHP’ye yönelmiştir. Demek ki; CHP’nin FETÖ üzerinden yaptığı muhalefet CHP’ye bir fayda sağlamamıştır. 
Toplum ekonomik olarak bir yangının içindedir. Bu yangının söndürülmesi adına CHP’-nin politikaları nedir? CHP buna ilişkin ortaya koyacağı planlamaları kamuoyu ile paylaşmalıdır. “Çocukların yatağa aç girmemelerini” tartışmalıdır. Ülkenin geleceğini kurtarma adına ürettiği veya üreteceği politikalar üzerinde çalışmalıdır. Bu çalışmaları ciddiye alacak olan seçmen zaten CHP’ye destek verecektir. 
Aklın yolu birdir. 
Ülke yönetiminde yan yollara saparak güçlenmeyi düşünenler hayali sukuta uğramış, FETÖ üzerinden iktidarı düşürmeye çalışanlar da ülke gündeminde havanda su döğmekle zaman kaybetmişlerdir.  
Kısacası; bu kısır döngü NE İKTİDARA YARAMIŞTIR NE DE MUHALEFETE.
AK Parti iktidarı ülkedeki vesayet odaklarını yıkacağım derken FETÖ’nün oyununa gelmiş ve bunu uzun yıllar uyarılara rağmen fark edememiştir. Veya bilerek oralı olmamıştır. Oysa vesayet odaklarını yıkacak olan AK Parti, tam tersine yeni bir vesayet odağını bilerek veya bilmeyerek FETÖ’ye teslim etmiştir. Devletimizin ordusunu, emniyetini, yargısını ve yaklaşık bütün stratejik kurumlarını ele geçirmişlerdir. 
FETÖ kimdir? 
Emperyalist güçlerin maşasıdır. Amerika’nın piyonudur. İstihbarat örgütlerinin vekaletini alan ve kendi vatanına ihanet eden ve kumpas kuran bir terör örgütüdür. 
Dolayısıyla böyle bir örgütün palazlanmasına en çok 17 yıldır tek başına iktidarda olan AK Parti arka çıkmıştır. Bilerek veya bilmeyerek birlikte iş tutmuşlardır. 
Buna amenna… 
Zaten AK Parti olarak başta genel başkanları olmak üzere tüm aklı başında, samimi partililer günah çıkarmışlardır. Özeleştirilerini yapmaktadırlar.  
Lütfen; iktidar ve muhalefet partileri bu anlamsız tartışmaları bıraksınlar ve ülkenin geleceği için gerçek gündemlere yelken açsınlar. Komşularıyla barış içinde yaşamanın politikalarını oluştursunlar. Ekonomik daralmadan nasıl çıkılacağının, demokratik açılımların önünün nasıl açılacağının, hukukun üstünlüğünün nasıl sağlanacağının üzerine kafa yorsunlar.
Boşuna zaman geçirip ülke vatandaşlarını oyalamasınlar. 
Türk halkı kalkınmayı, üretimi, zenginleşmeyi, refahı, geleceğe güvenle bakmayı özlemiştir ve ısrarla bunu istemektedir. 
Bilinsin artık bu. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde