29 Mart 2024

“TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİM HAKKI” HESAP VERMEYECEKLER Mİ?

  • PDF
  Fikirleri paylaşmak, istişare yapmak, tartışma ortamlarını genişletmek ve buradan çıkan ağırlıklı sonuç etrafında ortak aklı bulmak yeni jenerasyonun ve siyasetin hedefi olmalı.
  Bu anlayışı gerçekleştirebilirsek, bu ortak alanda buluşabilirsek umarım geleceği kurma zemininde daha gerçekçi yaklaşımlar sergilemiş oluruz. 
  Yönetimi, yönetimleri elinde bulunduranlar başta olmak üzere tüm paydaşların ortak akıl etrafında buluşmaları toplumsal duyarlılıkların en üst beklentisi olmalı. Bu davranışları toplumun tüm kesimleri istemeli. 
  Ne demektir yönetimde tek söz sahibi olmak. Hangi demokraside görülmüştür. 
  Muhalefet ve toplumun diğer kesimleri hiç mi konuşmayacak, fikir beyan etmeyecek, ortak aklın oluşmasında görüş ortaya atmayacak, fikir beyan etmeyecek. 
  Kaldı ki günümüz koşulları “tek söz sahibi” anlayışını geride bırakmalı. 
  “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” olması münasebetiyle gazete büromuza çeşitli ziyaretlerde bulunuldu. 
  AK Parti ilçe başkanı İsa Yüksel ve ilçe yönetim kurulu üyelerinden Adil Keskin, Yasin Sarıçiçek ve Gençlik Kolları Başkanı Girayhan Bitgen gazeteciler günümüzü kutlamak üzere gelenler arasındalardı.
  Siyaset konuştuk. 
  Yönetim anlayışı biçimini konuştuk. 
  Yazımın girişindeki değerlendirmelerimi AK Parti yöneticileri ile de paylaştım. “Siyaset yapma, hizmet üretme sistemi artık bu şekilde sürdürülmeli” dedim. Dolayısıyla fikirlerin paylaşılması, hizmetlerin üretilmesinde ortak aklı öne çıkaracaktır. 
Siyaset “ben yaptım oldu” anlayışını acilen terk etmelidir. 
  Dokuz aydır Fatsa’da yeni bir yerel yönetim kadrosu var. Geçmişe kıyasla farklılıkları görüyoruz. Ortak aklı ortaya koymak için eleştirilere, tartışmalara, önerilere açık davranıyorlar. Muhalefetin önerilerine kulak veriyorlar. Meseleleri tartışmaya ve sonunda aklı selim olanı yapmaya muktedirler. 
  Belediyemizdeki yeni yönetimde muazzam bir tasarruf ve israf önleme çalışması görülüyor. Sokağa yansıyan rakamları duyuyor olabilirsiniz. 
  Hizmet alımı alanında, personel çalışmalarında, kullanılan malzeme alımlarında müthiş bir tasarruf sağlandığı aşikar. Böyle olunca tüm kesimlerin desteğini almak da olanaklı hale geliyor. 
  İş makinaları kiralamalarında, çöp toplama işinde, vesair malzeme alımlarında, inşaat malzemesi alımlarında belediye kurumunun ne kadar zarara uğratıldığı sokaklarda konuşulur olmuş. 
  Bir iş makinası kiralama işini ‘partinin içinden kişiler’ geçmiş dönemde 2 liraya kiralamışlarsa, bu dönem 1 liraya kiralayalım diye belediyeye teklif vermişler. Bu ve benzer işleri yapan kişilerin isimleri bizde var. Bilseniz nefret edersiniz. Ne demektir geçmiş dönemde aylık 18.500.00 TL. araçlarına kira alırken, bu dönem 9.250.00 TL.’ye kiralayın diye teklif vermek. 
  Umarım mevcut yönetim bu dengesiz, fahiş fiyatları tüm ayrıntılarıyla kamuoyuyla paylaşır. Çöp toplamadaki soygunu Fatsalıların dikkatlerine arz eder. Belediye kurumunun nasıl batırıldığını, bu batağa kayıtsız kalanları ifşa eder. 
  İşte yeni yönetim anlayışında istişare, fikir paylaşma, muhalefet başta olmak üzere şehrimizin tüm kademeleriyle ortak aklı ortaya çıkarma ön planda olmalıdır. 
  Belediye ve kamu kurumlarında her kuruş yetim hakkıdır. Yetim hakkını yediren yönetimler bir gün gelir hesap verirler. Görevlere yeni gelenler de yetim hakkının hesabının sorulması için kayıtları hukuka açarlar. Açmazlar, aksine üstünü kapatırlarsa, bilinmeli ki onlarda yetim hakkının üzerinde oturuyorlar demektir. 
  Ben 2020 yılının yerel yönetimlerdeki soy-gunların meydana çıkaracağı yıl olmasını isterim. Madem ki önümüzdeki dönem istişare dönemi, ortak akıl dönemi; o halde her şey şeffaf ve açık olmalı. Kamu adına hizmet yapan kurumların yöneticileri açıklık ve şeffaflık kavramına uyum sağlamalı. Açıkçası hesap verir olmalılar. 
 
  Yerel yönetimleri vatandaşlar adına siyaseten partilerin yönetim kademelerinde görev almışlar takip etmeliler. Bunun A,B,C partilisi fark etmez. Demokrasilerde denetim mekanizmaları içinde siyasi alanlarda görev üstlenenler de vardır. Yetim hakkı korunacaksa tüm kesimler sorumluluklarını yerine getirmelidir. Kamuoyu beklentisi bu yöndedir. 
  Madem ki “tüyü bitmemiş yetim hakkı” çok önemli; o halde hukuksuzluk yapanlar yargıya kamu adına hesap vermeyecekler mi?

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde