28 Mart 2024

ETEM KİBAR’IN KAFASINDA HEDEFLER SOMUTLAŞIYOR

  • PDF
Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar 2020 yılını hedef gösteriyor. Yapacaklarını kafasında somutlaştırmış. Verdiği beyanlarından bunu anlıyoruz. 
 
2020’de OSKİ yatırımlarının kıymetli olacağını açıklıyor. 37 milyon liralık yatırım yapacağından bahsediyor.
 
“Kapalı Pazaryeri” projesinin hedef yatırım olduğunu beyan ediyor. Pazarcılarla yapılan toplantıda bu vaadini yineliyor. 
 
Büyükşehir Belediyesinin yine 2020 yılında Fatsa’da 24 kilometre asfalt yol yapacağını açıklıyor. Planlaması hazır diyor.
 
Fatsa’nın en uzun caddelerinden birisi olan Sevgi Caddesinin altyapısının yine büyükşehir tarafından yapılacağını müjdeliyor. Bu hizmetin ihale aşamasına geldiğini belirtiyor. 
 
Caddeden geçenler buranın nasıl bir hale geldiğini bilirler sanırım. Araçların yürümesi için ciddi bir şoförlük bilgisi gerekir. 
 
TOKİ’ye çıkan Barbaros Caddesinde ve ihtiyaç olan cadde ve sokaklarda önümüzdeki haftalarda asfalt çalışmasının başlayacağını belirtiyor. 
 
Temiz ve düzgün caddeler kentimizin vizyonunu da ortaya çıkarmak adına önemlidir tabii ki. 
 
En önemlisi de OSKİ Genel Müdürlüğünün Fatsa’ya taşınacağını söylüyor. Taşınma kararının alındığını ve işlemlerin ivedilikle başlayacağının altını çiziyor. 
 
Bu taşınma da Fatsa’ya ileriye dönük önemli viz-yonlar katacaktır. Madem ki büyükşehir Ordu merkezden ibaret değil o vakit büyükşehir kurumları ilçelere dağıtılmalı. Bu vizyonu ortaya koyan da Etem Kibar ve Hilmi Güler’dir.
 
Rutin işlerin günü birlik aksamadan devam ettiğini söylüyor. 
Eyvallah. Olması gereken de budur. 
 
Şu bir gerçek; yerel yönetimler vatandaşla bire bir diyaloğun yaşandığı kurumlardır. Yani vatandaşa dokunabildiğiniz, göz ve ses teması yakınlığında olduğunuz, her an her zaman ve zeminde karşı karşıya gelebildiğiniz alanlardır. Dolayısıyla “yapılan her iş” çok yakından izlenebilmektedir. Kamuoyu belediye kurumunu yaptıkları ve yapamadıklarıyla çok ince bir çizgi üzerinde takip etmektedir. Yerel yöneticilerini de yapamayacakları sözleri vermemelerini ve verdikleri sözleri de yerine getirmelerini amansız bir şekilde en ince detayına kadar sürdürmektedirler. 
 
Etem Kibar’ın yukarıda sıraladığı işler tabii ki memleketin ihtiyacı olan işlerdir. Buna şüphe yoktur. İvedilikle hayata geçirilmesi beklenmektedir. Zamanın kıymetli olduğu da unutulmamalıdır. 
 
Sayın Kibar üzerine düşen yerel sorumluluğu süresi dahilinde kuşkusuz yerine getirmeye çalışacaktır. Hatta fazlası beklenmektedir. Çünkü elinde yetki ve sorumluluk mevcuttur. Hiç durmaksızın üretimlerini hayata geçirmelidir. 
 
Etem Kibar bildiğimiz kadarıyla bu haftayı Ankara’da geçirdi.  Sanırım planlamalarına finansal kaynak arıyor. Bu doğru yapılan bir eylemdir. Kamuda devamlılık esastır ve ihtiyaçlar süreklilik ister. Yerel yönetimlerde de bu manada durağanlık olmaz. Sokakta vatandaş temiz bir çevre, çalışan personel günü gününe ücret, verilen hizmet sözlerinin de gerçeğe dönüşmesini bekler. 
 
Bu beklentiler sürekli olarak değişecek ve yeni beklentilere yelken açılacaktır. 
Hayat böyle bi şeydir. 
 
Fatsa’nın durumu bellidir. Gerçekten beklenenden daha fazla işe ihtiyacı vardır. Kentimizin en merkezinde bile ihtiyaçlar giderilememiştir. Gide-rilen ihtiyaçlar yok mudur; tabii ki vardır, ancak yeterli olmamıştır. Halen kent merkezimizin göbeğinde olan alanlarda altyapı sorunları çözüm beklemektedir. Çok maliyeti olmayan işlerdir. Bu işler ciddi bir takip ve yürütmeyle rahatlıkla hallolacaktır. Belediyemizin kadroları buna müsaittir. Salın “Fen İşleri” kadrolarını kentin sorunlu alanlarına, ciddi bir tarama yapsınlar ve çözüm planlamalarıyla çalışmalarına başlasınlar. Eksiklikleri çıkarsınlar ve vakit öldürmeden işlerine baksınlar. İnanıyorum ki sonuç alacaklardır. 
Yerel yönetimlerin başarısı memleketin başarısıdır. 
Sayın Kibar’dan istenilen “DURMAK YOK, HİZMETE DEVAM”dır… 
 
* * *
Büyük önder, emperyalist güçlerin  korkulu rüyası olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81. sene-i devriyesinde saygı, minnet ve özlemle anıyorum. 
Ruhu şad, mekanı cennet olsun… 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde