18 Nisan 2024

AMAN DİKKAT!

  • PDF
Yeryüzünde var olan bütün Emperyalist güçlerin gözünü diktiği Anadolu toprakları üzerindeki emelleri ne yazık ki 100 yıl önce hayali sükuta uğramıştı. 
19 Mayıs 1919’da başlayan Emperyalizme karşı milli direniş, Anadolu topraklarına bir güneş gibi doğmuş ve bu günkü Türkiye Cumhuriyetinin “Misakı Milli” sınırlarının çizilmesine vesile olmuştur.  
 
Süreç ilerledikçe bağımsızlık mücadelesindeki başarı öyküsü, büyük önder Mustafa Kemal’in öngörüleriyle ve liderliği ile hedefe ulaşılmış ve ülkenin yönetimsel biçiminin temel taşı olan Cumhuriyet ilan edilmişti.
Cumhuriyet bağımsızlık demekti. 
Dolayısıyla Emperyalist güçlerin tüm hesapları ters yüz olmuştu. 
Kurtuluş mücadelemiz üzerinden yüz yıl geçti. Cumhuriyet ilanımızın üzerinden ise 96 yıl. 
Oysa aynı kan emiciler Anadolu toprakları üzerinde 100 yıl önce ne hesaplıyorlarsa şimdi de aynı hesapları yapıyorlar. Bunu adımız gibi biliyoruz. 
Ancak içimizdeki nifaklara, işbirlikçilere, hainlere dikkat etmeliyiz. 
Nasıl olacak bu? 
Tabii ki Cumhuriyetimizin temel değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine sıkı sıkıya bağlı kalarak olacak.  
Bütünlüğümüzün, kardeşliğimizin, üniter yapımızın bozulmasına müsaade etmeyerek. Etnik ve mezhepsel kavga tuzaklarına düşmeyerek olacak. 
Kısacası bizi bölmek için 100 yıl önceki hesaplarının tuzaklarına kapılmayarak.
Ne büyük bir liderlik vasfı sergilenmiş ki; yönetimsel ayaklar, rejim cumhuriyetin ilanıyla sağlama bağlanmış. Cumhuriyetin içi demokrasi ile doldurulmuş. Halkın kendi kendisini yönetme imkanı verilmiş. Seçimler yapılmaya başlanmış. 
Mustafa Kemal Atatürk ne büyük bir lidermiş ki; Türk milletine böyle bir miras bırakmış. 
Kıymetini bilmek lazım. 
Etrafımızı görüyoruz değil mi? 
Ortadoğu yangın yeri. Yönetim şekilleri tek adamlık sistemi. Babadan oğula geçen devlet başkanlıkları. Ve bu sistemin getirdiği kaoslar, iç savaşlar ve zulümler. 
Tüm bunların sebebi tabii ki Emperyalist hesapların varlığı.
 
Eyy Türk halkı; Cumhuriyetimizin kıymetini bilelim. Bağımsızlığımızı önemseyelim. Daha fazla demokrasi ve hukuk  isteyelim. Daha fazla özgürlük ve üretim isteyelim. Cumhuriyetimizi daima koruyalım. Kaybedersek bir daha geri getirmemizin zorlaşacağını bilelim.
Biliyoruz ki; Osmanlı imparatorluğunun çökmesi içeriden olmuştur. 
Hainlik ve kahpeliklere dikkat etmek gerekir. Emperyalizm her daim işbirlikçi bulacaktır… Tıpkı yakın geçmişte FETÖ terör örgütünde olduğu gibi. Toplumumuzun tüm kesimleri, siyasi aidiyetleri, cemaatleri satılık olmamalı. 
 
Mustafa Kemal Atatürk’ün temellerini attığı cumhuriyetimizi, üretimi ve kalkınmayı hedef koyduğu politikalarını, aydınlanmayı ve muasır medeniyete ulaşmayı ilke edindiği hedeflere ulaşalım kafidir. Cumhuriyetimizin temel ilkelerinden en ufak bir sapma ülkemizi ve milletimizi büyük tehlikelere sürükleyecektir. 
Aman dikkat… 
 
POZİTİF ELEKTRİK ALDIK
 
Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Özcan Çabukoğlu geçen hafta Fatsa medyasıyla buluştu.
Sayın Çabukoğlu Fatsa’ya yeni atandı. 
Medya mensuplarıyla tanışmak amaçlı bir araya gelmeyi düşündü muhtemelen. Doğrusunu da yaptı. 
Bu buluşmada başsavcımız kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın ve medyanın önemli olduğunu düşündüğünü beyan etti. Çünkü sokakta çok fazla kirli bilgi oluşuyor. Bunu önlemek için basına bilgi aktarımının birinci elden doğru yapılması gerekiyor. Dolayısıyla başsavcımız da bu amaçla medya mensuplarıyla doğrudan diyalog kurmayı düşünmekte. 
Sayın Özcan Çabukoğlu ile iki saate yakın bir sohbet yaptık. 
Aslında bu beraberlik için “Çabukoğlu adliye kapılarını basına açtı” diyebiliriz. 
Fatsa basın ve medyasını güçlü bulduğunu söyledi. 
Çok yeni bilgiler edindik.
Başsavcımızın “çalışma anlayışını” öğrendik. 
Yüzü kamuoyuna çok açık. Bilgi toplumunda yaşadığımızı düşünürsek gizli olmayan her bilgiyi kamuoyuyla paylaşma taraftarı. 
Farklı bir bakış açısı var. 
Okumayı ve okutmayı önceliyor. Adliyede işi olan vatandaşlar için olası beklemeli durumlarda kütüphane hizmeti verebilecek mini bir kütüphane oluşturmak istiyor. Bunu yaptı bile. 
Kafasında adliyemizin daha ileri pozisyonlarda hizmet yapabilmesi için planlamaları var. Şimdilik yazılmaması kaydıyla çeşitli bilgi paylaşımlarında bulundu. Bu bilgileri önümüzdeki süreçlerde planlamaların gerçekleşmesi durumunda zaten Fatsa kamuoyu öğrenecektir. 
Fatsa Adliyesinin yükü gerçekten ağır. Çamaş ve Çatalpınar adliyelerinin kapanmasından sonra bu iki ilçenin iş yükü de Fatsa Adliyesinin sırtında. O halde Fatsa Adliyesi yoğun bir trafikle çalışıyor. Adliyenin fiziki yapısı itibariyle zaman zaman zorluklar yaşanıyor. Yeterli olamayabiliyor. 
Biz sayın Çabukoğlu’ndan pozitif elektrik aldık, umarım kendisi de Fatsa medyasından pozitif elektrik almıştır.
Fatsa Adliyesi için yapacağı bütün olumlu planlamalarının yanında olacağımızı buradan beyan ederiz. Yeter ki ilçemiz adliye hizmetleri bakımından belli bir yüksekliğe erişsin. 
 
Sayın Çabukoğlu’na başarılar diliyoruz…
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde