29 Mart 2024

DOĞA KATLİAMI HER ALANDA DEŞİFRE EDİLMELİ

  • PDF
  Saadet Partisi Fatsa ilçe başkanı İsmail Koçan geçen hafta sosyal medya hesabından iki fotoğraf paylaştı. 
  Bu fotoğraflar Fatsa’daki vahşi çöp depolama alanı ve maden alanı fotoğraflarıydı. 
  Mutlaka bu paylaşımları ve fotoğrafları görenleriniz olmuştur. 
  Yakışık almayan, Fatsa’ya yakışmayan fotoğraflar. 
  İsmail Koçan’ın iddiası şu olmuştu.
  İstanbul’da her yıl düzenlenen “Ordu Günleri”nde bu fotoğrafların bütün stantlarda sergilenmesini istemesi. 
  Özellikle Fatsa Belediyesinin standında ibreti alem için fotoğrafların gösterilmesi. 
  İsmail Koçan diyor ki; “Fatsa standına asılan fotoğrafların tamamının yerine bu iki fotoğraf asılsa daha anlamlı bir iş yapılmış olurdu” 
  İsmail Koçan’ın bu paylaşımlarına siyasi bakmanın bir manası yok. Muhalefet yapıyor dememeliyiz. Çünkü bu iş Fatsa’nın geleceğini ilgilendiriyor. İnsan sağlığını  ilgilendiriyor, Fatsa’nın çevreye verdiği önemi resmediyor. 
  Fatsa’nın çöp depolama sistemi hali hazırda açık alana depolama yöntemiyle yapılıyor. Kumru-Korgan yolu üzerinde Ayazlı mahallemizdeki boş alana dökülerek gerçekleşiyor bu iş. Daha önceki çöp dökme alanı Evkaf Mahallemizin mandıra dediğimiz şehrin içinde sayılan yerde idi. Şükür buradan kaldırıldı. 
  Kaldırıldı da nereye gitti? 
  Bir mahalle ileriye. 
  Hatta Elekçi ırmağının tam da dibine. 
  Düşünsenize; çöpün suyu Elekçi ırmağına sızıyor. Artı, yaz aylarında çöp kokusundan kaynaklı binlerce şikayet yapılıyor. 
  Aynı güzergahta bulunan bir de maden arama alanımız var. Bahçeler Mahallemizin tam ortasında. Bu alanın fotoğraflarını da görenleriniz olmuştur. Burası da tam bir doğa katliamı görüntüsü veriyor. Yemyeşil bir alanın içinde tüm yeşilliği kaybolmuş devasa bir arazi. 
  İsmail Koçan; bu paylaşımlarında haklıdır. İlçemizin güzelliklerinin yanında günümüz koşullarına yakışmayan, verdiği görüntülerle yakışık almayan, çevreye verdiği zararlarla insan sağlığını tehdit eden bu görüntülerin bir an evvel kaldırılmasının sağlanması talep edilmeli. 
  Maden alanı da Elekçi ırmağı havzasındadır. Dolayısıyla hem çöpün zehirli atıkları hem de madenin zehirli atıkları Elekçi ırmağına karışıyor. 
O halde sağlığımız açısından geleceğimize güvenle bakabilir miyiz? 
“ZEHİR SARMIŞ HER YANIMIZI” demeyelim mi?
  Evet geleceğe dair tehlike büyük.
  İlgili fotoğrafları fuarlar değil daha geniş alanlara asıp tehlikenin boyutlarını açıkça sergilemek gerekir. 
  Yanlış diyen varsa “BERİ GELE…” 
Son söz olarak da “DOĞA KATLİAMI HER ALANDA DEŞİFRE EDİLMELİ” demeliyiz.
 
HİLMİ GÜLER’İN ALDIĞI MAAŞLAR
  Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in aldığı maaşlar son günlerin tartışma konusu oldu.
  Sözcü Gazetesinde çıkan habere göre 250 bin lira maaş aldığı iddia ediliyor. 
  Hilmi Güler 6 ayrı yerden maaş alıyor. 
  Emekli vekil maaşı, başkanlık maaşı, ORBEL üyeliği maaşı, Turkcell üyeliği maaşı, Superonline üyeliği maaşı ve Çin bankası üyeliği maaşı. 
  Başkanın bu aldığı ücretler içinde eleştirilecek olanı ORBEL yönetim kurulu üyeliği maaşı olabilir. Çünkü ORBEL büyükşehir belediyemizin şirketi. Hem başkanlık maaşı hem de belediyenin şirketinden maaş alması dikkat çekici. Eleştirilebilir. 
  Kaldı ki diğer aldığı maaşların tamamı yaptığı işlerde ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. 
  Zaten bu maaşları belediye başkanı olmadan önce de alıyordu. 200 bin liraya yakın maaş aldığı seçimler öncesinde de tartışma konusu yapılmıştı. Burada bilinmeyen bir durum yok. Adam uzman. CV’si dolgun. Uzmanlık alanları fazla. Dolayısıyla tüm bu kurumlarda çalışıyor demek ki… O zaman maaş sayısı da doğal olarak artıyor. 
 
  Eleştiri konusu yapılacaksa eğer; maaş üzerinden değil de ilimize yapacağı hizmetlerin boyutları üzerinden yapılmalı. Göreve başlayalı kısa süre de olsa, varsa eksiği yaptığı planlamalar eleştirilmeli. Enver Yılmaz başkan dönemiyle Hilmi Güler dönemi karşılaştırılmalı. Aslında bu kıyaslama için daha erken ancak, toplumun değer yargısı bu kıyaslamalar sonrası ortaya çıkarılmalı. 
  Ordu ilimiz hizmete ihtiyacı olan bir il. Eksikleri çok fazla. İlimiz insanları kısır eleştirilerle oyalanmak istemez. İcraata bakar. Hilmi Güler’in yaptığı işlere bakar. Üreteceği hizmetleri takip eder. 
Aldığı maaşlar üzerinden yapılan eleştiriler Hilmi Güler’e zarar vermez. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde