29 Mart 2024

CHP’DEN SİYANÜR TEPKİSİ, VE ETEM KİBAR’A ZİYARET

  • PDF
Siyanürle altın çıkarma işinin gelecek kuşaklar için ne kadar tehlikeli olduğunu zaman zaman bu köşede dile getirmekteyiz. 
Burnumuzun dibinde (Fatsa’ya bağlı Bahçeler Mahallemizde) siyanürle altın ayrıştırılıyor. 
Çoğu kez bu tehlikeye dikkat çektik. Geleceğimiz açısından, sağlığımız açısından ve tüm canlılar adına bu ayrıştırmanın çevreye zehir saçtığını belirttik. 
Çevre dernekleri tepkiler gösterdiler. 
Son haftalarda meseleye dikkat çeken duyarlılıkları da takip ediyoruz. 
CHP’li Ordu Büyükşehir Meclis Üyesi Avukat Onur Çam meseleyi ulusal medyaya taşıdı ve açıklamaları Sözcü gazetesinin birinci sayfasında yer aldı. 
Sayın Onur Çam’ı duyarlılığından dolayı tebrik ediyorum. 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu milletvekili Seyit Torun ve Milletvekili Mustafa Adıgüzel’de ciddi duyarlılık gösteriyorlar. Geçen hafta maden alanına bizzat giderek incelemelerde bulundular. Açıklama yaptılar.
Keşke tüm siyasi kesimler mesele üzerinde durup sözlü tepkilerini gösterebilseler. Açıklama yapabilseler. Basın duyuruları yayınlayabilseler. Hatta yerel yöneticiler işin tehlikeli boyutlarını beyan edebilseler. 
Ancak tepkiler muhalefet parti temsilcileri tarafından geliyor. Oysa bu mesele siyasi değil toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren bir meseledir. Tüm Ordu’yu ilgilendiren bir meseledir. Bu zehri hepimiz soluyoruz. Bunun A partilisi, B partilisi yok. Dolayısıyla İktidar partisi yöneticilerinin de muhalefet partili yöneticiler kadar cesaretli ve hassasiyetli olmaları gerekir. Çünkü hep birlikte zehirleneceğiz, hep birlikte gelecek kuşaklarımız tehlikeye girecek. 
Sayın Onur Çam’ın dediği gibi “… FATSA’DA NE KUŞ CIVILTISI KALDI NE DE ARI…” 
Şu sıralar maden alanının genişletilmesi söz konusu. Bari bu genişlemeye engel olunsun. Hep birlikte olalım, genişlemeyi durduralım. Mevcut alanda çalışma bittiğinde de topraklarımızı bırakıp gitsinler. Süre uzatılması yapılmasın. Şu sıralar ilgili şirket tarafından süre uzatılması için çalışmalar yapıldığını duyuyoruz. Sürenin uzatılmasına kesinlikle karşı çıkılmalıdır. 
Kaz Dağlarındaki aramalar nasıl durdurulduysa Fatsa’daki aramalar da durdurulsun. Zehir solumayalım. Zehirli su içmeyelim. Ormanlarımız kesilmesin. Canlılar yaşamlarına özgürce devam etsin… 
* * *
 
CHP ilçe başkanı Murat İnanlı ve CHP’li Fatsa Belediye Meclis Üyeleri geçen hafta Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar’ı ziyaret etti. Bu ziyareti yerel basından okuduk. Sosyal medyadan takip ettik.
Muhalefet her ne kadar “adı üzerinde” muhalefet yapsa da; yerel yönetimlerin çalışmaları hakkında birinci ağızdan bilgi almayı da ihmal etmiyor, etmemeli.   
Yerel yönetimde nasıl bir çalışma yapıldığını, planlamaların nasıl yürütüldüğünü, vaat edilen projelerin ne zaman hayata geçirileceğini, parasal sorunların nasıl aşılacağını yine birinci ağızdan öğrenmeyi tercih etmişler. 
Bu ziyaret kamuoyu adına, Fatsa adına birinci elden bilgi paylaşımı olarak okunmalı. CHP bunu doğru yapıyor. Hatta sık aralıklarla da benzer ziyaretlerde bulunmalı. Sokaktaki kirli bilgiden değil, direk birinci elden doğru bilgi edinmeli. 
Sayın Etem Kibar’da bu ziyaretlerden mutlu olacaktır. 
Çünkü seçim öncesi “istişare mekanizmasını çalıştıracağız” demekteydi. 
“Birlikte yöneteceğiz” demekteydi. 
Dolayısıyla tüm siyasi kesimlerin fikirleri değerli kılınmalı. Fikir alışverişleri yapılmalı. 
CHP yöneticilerinin ziyaretleri istişare bakımından kıymetli. İstişare sonunda ortak aklın meydana çıkması açısından önemli. Yapılacak hizmetlerin birinci ağızdan paylaşılması değerli. 
Sayın Murat İnanlı ve meclis üyelerini bu manada kutlamak isterim. Bir nebze olsun yerel hizmetler alanında muhalefet olarak katkı verebiliyorlarsa ne mutlu onlara. 
Demokrasilerde iktidar ve muhalefetiyle hizmetler üretilmekte. İktidar doğru yaptığında takdir edilmekte, yanlış yapıldığında uyarılmaktadır. Bu mekanizma veya bu anlayış üzerinden yol yüründüğünde biliyoruz ki memleket kazanacaktır.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde