29 Mart 2024

TÜRK SİYASETİ KAZANMIŞTIR FINDIK FİYATLARI VE STOKLAR

  • PDF
Türkiye’de siyaset yapma koşulları bundan sonra değişime uğrayacak. 
Ezberimizdeki kavgacı ve kutuplaştırıcı tavırlar yerini daha naif ve nazik üsluba bırakacaktır. Öyle de olmalıdır. 17 yıldır tüm liderler kavgadan beslenerek siyaset yapmışlardır. 
Bu değişim 16 Haziran akşamı ortaya çıktı. 
İstanbul adayları ortak televizyon yayınında karşı karşıya gelerek siyaset arenasında yeni bir ufuk açtılar. Seçim propagandaları televizyon ekranlarından yapılacak.
16 Haziran 2019 Pazar akşamı Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu televizyonlardan yayınlanan bir açık oturuma katıldılar. İki adayda fevkalade seviyeli bir performans sergilediler. 
Kim kazandı, kim kaybetti işin bu yönüyle ilgilenmiyorum. 
Baktığım yer siyasetimizin getirildiği mevzi. 
Siyasette kavgacı ve sert üsluplu bir dil vardı. Bu tartışmada siyasetin kavgacı üslubu terk edildi. Daha yumuşak ve daha nazik ve naif bir dil kullanıldı. 
Türkiye’nin en başından beri gerginlik içinde yürütülen siyaseti bundan sonra seviye kazanır umarım. Hiçbir kavga bir kazanım sağlamaz. Tam tersine kamplaşma ve kutuplaştırmayı körükler. Türkiye’nin barış diline ihtiyacı vardır. Bunu da en başında siyasi figürler yerine getirmeli. Onlar yumuşak dil kullanmalı. Yıldırım ve İmamoğlu bunun başlangıcını yaptılar. 
Açık oturumda kimin kazandığı değil Türk siyasetinin ne kazandığı önemli. 
İstanbul seçmeni zaten bu tartışmanın tarafları için 23 Haziranda tercih kullanacaktır. 
Bizim hassasiyetimiz siyasetin dili, üslubu ve seviyesidir. 
Bu açık oturum siyasetin geleceğinde siyasi seviyenin çıtasını yükseltecektir. 
Hayırlı olsun. 
* * *
Fındık sezonuna kısa bir süre kaldı.
Hem rekolte hem de fiyat açısından beklentiler çok yüksek. 
An itibariyle stoklarda fındığın olmadığı söyleniyor. Depolar boşaldı.
Bu yokluktan kaynaklı fiyat yüksek olacak tahminleri var. Stokların erimesi fiyatı yükseltecektir. 
Rekolteye gelince.. görünürde muazzam bir fındık olduğu görülüyor. Eğer başına bir iş gelmezse fındık dalları çok zengin. 
Tabii ki küllenme ve diğer hastalıklardan kaynaklı işin uzmanları bir kayıp olabileceği tahminleri yapıyor. İlaçlama, gübreleme ve hasat öncesi bakımların yapılması durumunda bu tehlikelerden ne derece kurtulunur bilemem. Ancak hassas davranılması gerektiği belirtiliyor. Kaliteli ürün yetiştirilecekse bakımların da periyodik olarak yapılması gerekir. 
Fındık üreticisi artık kaliteli ürün yetiştirme konusunda bilgi sahibidir. Çünkü Ziraat Odaları, Tarım Müdürlükleri sürekli eğitici çalışmalar yapmaktadırlar. Dolayısıyla üretici her geçen yıl kaliteli ürün yetiştirme bilgi ve birikimini geliştiriyor. 
Fındık ürünü gerçekten değerli bir ürün. Bu ürünün değerini bilerek yetiştiriciliğimizi de aynı oranda geliştirmeliyiz. Ekonomik refah seviyemiz ancak üreterek yükselecektir. Fındığımıza ne kadar değer vererek kaliteyi yakalarsak, alacağımız ücret de o boyutta yükselecektir. 
Kaliteli üretim, yüksek eder demektir. 
Fındık bu sezon yüz güldürecektir.
Bereketli bir sezon dileğiyle…  

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde