28 Mart 2024

BELEDİYELERİN BORÇLA DEVREDİLMELERİ VE İSTANBUL’DA İMAMOĞLU’NUN DURUMU

  • PDF
Belediyelerde seçilmiş yeni kadrolar görevlerine başladı sayılır. 
Devralınan belediyelerde en çok göze çarpan ve en çok rahatsızlık yaratan olguların başında borç durumları geliyor. 
Yüksek oranlarda borç devrediliyor. 
Örneğin Fatsa Belediyesi hesaplarına özel sektörden çeşitli alacaklılar rehin koyduruyorlar. Dolayısıyla kurum kımıldayamaz durumda. Maaş ödemelerinin yarısı yapılmış. 
Bu durum yeni yöneticileri bunaltıyor. Bir çıkış yolu aramak zorundalar. Çözüm üretmeliler. Çözümü de Ankara’da arayacaklar. Ankara yeniden nakit akışı sağlamalı. Umarım bu yol açılır. 
Tabii ki olumsuz gerekçelerin arkasına sığınılmayacak. Her ne şartta olursa olsun hizmetler devam edecek. 
Yeni yöneticilerin önünde uzun bir süre var. Süre pozitif kullanılmak zorunda. 
Fatsa Belediye Başkanı Sayın Etem Kibar ile kısa bir hayırlı olsun (telefon) görüşmesi yaptım. Tebrik ziyaretleri çok yoğun biliyorum. Bu yoğunluğa bir de biz eklemlenmeyelim istedim. Telefonla kutlayalım istedim. Bu görüşmemizde kısa bilgiler edindim. Tebriklerin yanında çalışmalarında durmadığı izlenimini aldım. 
Sayın Kibar; çalışma kadrosunun oluşması çalışmaları için “alanında en uzman kişiliklerin” olacağını beyan ediyor. Başkan yardımcılarının özenle seçileceğinin altını çiziyor. “Bize üretken kadro lazım” diyor. Kısa süre içerisinde de nasıl bir belediye devraldıklarını Fatsa kamuoyuyla paylaşacaklarını açıklıyor. 
Etem Kibar, tebrik ziyaretleri seremonisini bitirip işine koyulduğunda ve çalışma ekibini oluşturduğunda başlangıç hedeflerini daha net görmüş olacağız. İlk meclis toplantısı yapılmış, meclis içinden görevlendirmeler bitirilmiş hizmet süreci başlamıştır. Beklentimiz tüm kadroların başarılı olmasıdır. 
* * *
İstanbul seçim sonuçlarının belirsizliği artık toplumun bütün kesimlerinde ciddi bir rahatsızlık yaratıyor. 17 gün oldu. Halen sonuçlar belli değil. Oysa seçimin sonucu 1 Nisan’da Ekrem İmamoğlu lehine çıkmıştı. Ancak partilerin itirazları süreci uzatıyor. 
Bu belirsizlik Ekrem İmamoğlu’na oy veren seçmeni ve samimi AK Parti seçmenini muazzam derecede rahatsız ediyor. 
AK Partiye gönül vermiş, oy vermiş, samimi davranan sağduyulu camia İmamoğlu’na bir haksızlık yapıldığını düşünüyor. Bunu da çevremizde sohbet ettiğimiz duyarlı AK Partili kardeşlerimiz sürenin uzatılmaması gerektiğini, adamın mazbatasının verilmesi gerektiğini açıkça dile getirmelerinden anlıyoruz. 
Bu istek aynı zamanda tüm kesimlerin bir demokrasi duyarlılığıdır. Çünkü seçimler yapılmış ve milli irade tecelli etmiştir. AK Parti başta olmak üzere sonuca itiraz etmek, süreci uzatmak demokrasi kültürümüzü de yaralıyor. “milli iradeye sıkı sıkıya sarılan iktidar partimize” çeşitli bahaneler üreterek sonucu maniple etmek yakışmaz ki. 
Adam kazanmıştır. Ver “hak ettiği” yetkiyi hizmet etmeye başlasın. 
Ankara’da ne değişti. Sayın Mansur Yavaş kazandı ve hizmete başladı. Mansur bey görevi aldı da dünyanın sonu mu geldi. Dolayısıyla sandık sonuçlarına saygılı olunacaksa İmamoğlu’na görevi verilmelidir. 
Bir hata varsa da zaten yargı görevini yapacaktır. Türk demokrasisi kurumlarıyla var olmuştur. Yetkili kurumlar süreci inceleyecek ve nihai kararı tabii ki tarafsızlık ilkesi ölçüsünde vereceklerdir. Niye mızıkçılık yapılıyor ki? 
İktidarın esas yönelmesi gereken alan ekonomidir, dış politikadır, üretimdir, kalkınmadır, adalettir. 
Antidemokratik uygulamaların yaşandığı iddiasıyla, vesayet odaklarının varlığı iddiasıyla iktidara gelen bir partinin aynı metotlara başvurması inandırıcılığını sorgulamamızın yolunu açmaz mı? 
Türkiye yerel seçimini yapmış ve milli irade tecelli etmiştir. Dolayısıyla “herkes yoluna” denilmelidir.  
A kazanmış, B kaybetmiş. Kazanan da bizim, kaybeden de bizim. Kaybedenler bir sonraki seçim için daha inandırıcı çalışmalar sergilemeye şimdiden başlasınlar. 
Ülkemizin huzura, güvene ve kalkınmaya ihtiyacı vardır. 
Bu huzur, güven ve kalkınma daha çok demokrasi ile aşılacaktır. 
Hukukun üstünlüğü ile yakalanacaktır. Üretime dönük hamlelerle başarı gelecektir.
O halde demokrasi işletilmelidir. Hak edenin hakkı teslim edilmelidir.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde