29 Mart 2024

PAKETLENEN ADAYLAR

  • PDF

Eski başbakan niye sağda solda dolaşıp nutuk atıyor? Göbekten bağlı olduğu yoksulluğun ve yolsuzluğun partisi AKP’ye neden oy istiyor? Bulunduğu orun tarafsız olmasını gerektirmiyor muydu? Üstelik yemin etmemiş miydi? Yalandan kim ölmüş?

400 tane vekil istemiş! Emrin olur. Hemen paketleyin avurdan 400 tane, atın sepete… Adamda bir duruş olur, acuk sözünün eri olur. Yok gardaş yok sabah söylediği akşama uymuyor.

Kim için sipariş vermiş vekilleri? Malum parti için. Nohutçular da paketlemeye başladılar zaten. Aday adayları kuyrukta, “beni de paketleyin” diyor. Yaldızlı kağıtlar, kurdeleler ellerinde, “padişahım çok yaşa” nidaları…

AKP çatırdıyor, birbirilerini suçlayıcı derin çizikler atıyorlar, ama aday adayı patlaması yaşıyorlar. Ne bitmez denizi varmış ülkemin! Arınçcık diyor ki “parsel parsel sattı.”  8 Haziran’da konuşacak mış. Seçim sonuçlarının etkilenmemesini düşlüyor tabii. Yolsuzluklarının bir çeşit itirafıdır bu söylem. Ama gel sen bunu makarnacılara anlat. Çoğu kabulleniyor aslında yapılan hırsızlıkları, ama bir çeşit kendileri de suç ortağı. Avanta koliler ve benzerleri paylarına düşen ganimetler.

Ya aday adayları, onlar daha büyük kolilerin peşinde mi? Hiç sıkılmadan AKP’den aday olma isteği duyabiliyorlar. Cumhuriyet düşmanı bir partiden vekil olabilmek için yarış içindeler. Birbirilerini şikâyet edecek kadar karakter bozumuna uğramışlar. AKP’li MİTçi başkan da kendine görev çıkarmış kaynak saptaması yapıyor. Sızmaları önleyecek. Paralellim.

Eski başbakan ne demişti, “Ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum. ”Adaylarının arasında kadınlar da var, galiba onlar da kendilerine inanmıyorlar.  Onca yıllık iktidarlarında yüzlerce kadın kocaları ya da başkaları tarafından katledildi ki bunun sorumlusu doğrudan AKP anlayışıdır, gidip o partinin kapısında aday kuyruğuna giriyorlar.

Gerçekler bu kadar yalınken halkının korkaklığından, cahilliğinden faydalanan aday adayı yığınının varlığı düşündürücüdür.

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde