29 Mart 2024

FLAME SEEDLESS

  • PDF
Ülke baştanbaşa gömülüyor! Ne yana baksan tutarsızlık, umursamazlık. Başta bir baş var mı yok mu belli değil! Samimiyetsizlik, beceriksizlik ayyuka çıkmış, haykırışlara omuz silken bir yönetim anlayışının altında inim inim inleyen yurttaşa aldırış etmeyen yetkililerde vicdan yok.
 
Para edecek, peşkeş çekilecek bir doğa anamız vardı, onu da pazarladılar. Tarımı tüketip çiftçiyi varoşlara gönderenler, kalan topraklarda maden arama adı altında ülkeyi çölleştirme peşindeler. Başarılı olamadıkları söylenemez. Ne hikmettir ki bu madenler hep tarım alanlarında ya da su kaynaklarımızın yoğun olduğu yerlerde peydahlanmış.
 
Emperyalist şirketlere peşkeş çekilen yer altı ve yerüstü kaynaklarımızı biz değerlendiremeyecek kadar aciz isek varsın peri bacalarında kükürt salınımı olsun.
 
Yasa çıkarmışlar da filtresiz bacalar çalışabilirmiş, ‘olmadı yan gel osman.’ AKP’nin cumhurbaşkanı veto etmiş miş! Sanki zatıâlilerinden habersiz, bilgisi dışında aş pişirecekler, adama o lokmaları boğazına dizerler. ‘Bakın’ diyor, muktedir; yeri geldiğinde ülkem için nasıl özverilerde bulunuyorum. Yersen, Beştepe hepinizi kucaklar.
 
Enflasyon oranını sipariş veren bilmem kaç tepe, ben istedim oldu anlayışında. Gıgını çıkarabilenlere yüksek oranda tazminat davaları… Dolaylı yollardan yaptırımlar, gözdağları… Sözde memleket yönetiliyor!
 
Bu iktidar cumhuriyet tarihinin en kötü elidir. İskambil oyununda, kağıtları dağıtırsın ya bakarsın şansına ne renk var ne de uzun dizi. Japonlarda bir kağıt oyunu var. Ele gelen sayıyı toplarsın. Toplamdaki sayı 19-20 ise ona ‘yakuza’ derler. Oyuncuya gelebilecek en kötü kağıttır. ‘Hiçbir şey için iyi’, anlamı da budur.
 
Durum şudur ki yurttaşa ‘hiçbir şey için iyi’ olan şüphesiz yasa koyucular için Beştepe’de asma bağ bahçeleridir. Salkım salkım Flame Seedless!
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde