28 Mart 2024

ATATÜRK’Ü ANARKEN

  • PDF
   Bir 10 Kasım günü daha O’na bağlılığımızı göstermek için toplanıp kendisine saygı duruşunda bulunacağız. Eminim ki birçoğumuz en içten duygularla kendisini ifade ederken, malum kişilerin samimiyetsizliği yüzlerinden okunacak.
 
   Atatürk sevgisi gerçekten halkımızın yüreğinde taht kurmuştur. Niceleri denedi, deniyor da bir türlü bu sevgiyi lekeleyemiyor. Böylesine büyük bir tutkuya neden olan sadece kazandığı savaşlar mı?
 
   Cumhuriyet kazanımlarının bize sağladığı zenginlikleri görmezden gelebilir miyiz? Halkımız bunların farkında olup yaşatmayı sürdürdükçe O’nun emanetine sahip çıkacaktır.
 
  Kazanımlardan söz ediyoruz da nelerdi bunlar; her şeyden önce sınırlandırılamaz ve engel konulamayan yaşama hakkıdır. Sağlık, eğitim, kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkı. Toplantı ve yürüyüş hakkı. Basın özgürlüğü, konut dokunulmazlığı gibi birçok edinilmiş haklar cumhuriyetimizin felsefesini oluşturan kavramlardır. Bu temel üzerine kurulan devletin ve onun yaratıcısına olan inancın devamı cumhuriyetimizi diri tutacaktır.
 
   Ata’mızı anarken aklımızdan çıkarmamız gereken başka acı gerçekler de var. İbretle izliyoruz ki O’na açıkça hakaret edip, sanki hiç yaşamamış gibi tarih sayfalarından silmeye çalışan bir güruhun varlığı yok değil. Boşuna uğraşıyorlarsa da taban bulmaları Atatürk’ü iyi anlatamamış olmamızdan kaynaklanıyor olsa gerek.
   O’nu doğru şekilde anlayabilmemiz için güvenilir kaynaklardan araştırma yapıp edindiğimiz bilgileri genç nesillere bıkmadan aktarmalıyız. Görüyoruz ki bu görevi mevcut yöneticilerin yapacağı yok. Aslında gölge de ediyorlar. İcraatlarından ve söylemlerinden Atatürk’ü ne kadar önemsedikleri belli oluyor.
 
   Büyük önderimiz, dahi devlet adamı, mazlum ülkelere liderliğiyle örnek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü Aramızdan ayrılışının 81. yılında özlemle anarken, hiçbir gücün O’nu içimizden çekip alamayacağını laik cumhuriyetimizin düşmanlarına anımsatmak isterim. 
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde