29 Mart 2024

TÖRENİN ADI VAR

  • PDF
Geçtiğimiz günlerde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlamaya çalıştık. Bilinen bir gerçek var ki Muktedir iktidar olduğu günden bu yana Milli bayramları gereksiz görmüş ve engellemek için çokça çabalamıştır. Örneğine gerek olduğunu sanmıyorum. Emrindeki vücut dilinden anlayan valileriyle, tüm yurtta coşkuyla kutlanabilecek törenleri iptal etme cüretini gösterecek kadar kindar oluşunun sebebi biliniyor olsa gerek.
 
Yurdumuzdaki kutlamaları çok kısa programlanmış çelenk koyma serenomisiyle sonlandırmayı amaç edinmiş iktidarın, Atatürk sevgisinin asla olmayacağı aşikârdır.
 
İlçemiz Fatsa’da düzenlenen Çelenk Koyma Töreninde bulunmayan-bulunamayan ekâbir takımının mazeretlerini doğrusu çok merak ediyorum. İktidarın önemsemediği törenleri devletin bürokratları neden önemsesinki.
 
İlçe yönetimindeki bürokratların yokluğu hiç de umurumuzda değildi aslında… Acı olan, Atatürk’e ve cumhuriyetimize olan sevgilerinden asla şüphe duymayacağım halkımızın çokça zamandır idaresini bu kafalara teslim etmekte olan inadı değil midir?
 
Cumhuriyet ve demokrasiden beklentilerimizi, yeniden belirlemek için tertiplenen baskın seçimle oylayacağız. Sonuçta tekrar Atatürk cumhuriyetinin kazanımlarına dönebilecek miyiz? Yok, yine aynı tas aynı hamam olacaksa geleceğimiz, bırakalım çelenk koyma törenlerini, adlarını anmayı bile yasaklamaktan çekinmeyeceklerdir.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde