28 Mart 2024

KAÇ VİRÜS, KAÇ İNSAN?

  • PDF
          İnsanoğlu acımasız ve zalimce kullandığı doğaya bencillik ve aç gözlülüğünden dolayı nefes aldırmıyor. Bir yerde su mu var? hemen oraya pranga vurarak HES inşasıyla dereleri yok ediyorlar. Sanki su enerji elde edenlerden başkasına lazım olmuyor.! Bir sürü sondajdan sonra yeşil örtüde maden mi var? yerli işbirlikçileri aracılığıyla onbinlerce ağacı kesmeye ve etrafı delik deşik etmeye başlıyorlar. Buralardan elde ettiklerini de bakın öncelikle nerede kullanıyorlar.!
 
          Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü verilerine göre 2018’de dünyada yapılan askeri harcamalar rekor kırarak 1,8 trilyon dolara ulaştı. Bu harcamanın kaynağı havadan değil doğadan gelmektedir.
 
          “Dünyada Gıda Güvenliği ve Beslenme Durumu” adlı rapora göre 821,6 milyon insan açlık çekiyor. Rakamın büyüklüğü insanın aklını başından alıyor değil mi? Rapor 2018 yılına ait olup, BM Gıda ve Tarım Örgütü ile diğer BM kurumlarıyla ortak hazırlanmıştır.
 
          Rapora göre açlık, özellikle ihracat ürünlerine bağımlı orta gelirli ve ekonomik büyümenin gerilediği ülkelerde artmakta ve dünya genelinde yaklaşık 149 milyon çocuk açlıkla bağlantılı gelişim sorunları yaşamaktadır. Bunların en büyük sorumlusu da harcama sırasına göre yıllık 1.8 trilyon doları silahlanmaya yatıranlardır.
 
          2018 yılında dünyada askeri harcamalar önceki yıla göre yüzde 2,6 artarken, özellikle de en çok ihtiyacı olan ülkelere yapılan kalkınma yardımı yüzde 2,7 oranında azaldı. Silahlanmayla karşılaştırıldığında sadaka olarak ortaya çıkan bu yardım, kısmen alınan borçların faiz ve geri ödeme için harcanması için kredi olarak verilmektedir.
 
          Bütün bunların toplum yararına propagandasıyla, bir avuç azınlığın daha çok azgınlaşması için yapıldığını biliyoruz.! Elinize geçirdiğiniz ve hükmettiğiniz çevreyi, teknolojiyi insanın yok olması için kullanırken hiç mi bir salgına uğrarsak ne yaparız sorusu aklınıza gelmedi.?
 
          “İhalelerde neler döndüğünü gördüm. Fakat sonrasında bir parti içi darbeye maruz kaldım” diyerek itirafta bulunan eski başbakanın ülkesinde altın ve maden çıkarmak uğruna dört bir yanda olduğu gibi Fatsa’da da siyanür ve ağır metallerden zaman içinde yavaş yavaş zehirlenmeler, peşinden halk deyimiyle “çeke çeke, sürüne sürüne” ölümlerin yaşanması kaçınılmaz hale gelecektir. Bunlara da uzun vade virüsleri diyebiliriz.
 
          BM Dünya Beslenme ve Tarım Örgütü özel elçisi olarak uzun yıllar görev yapan Ziegler’in sözü küresel hırsızlığı da anlatıyor: “Önemli olan üçüncü dünya ülkelerinde yaşayan insanlara daha fazla vermek değil, onlardan daha az çalmak.”
 
          Doğadan aldıklarınızın bir kısmını hiç olmazsa insanların refah ve mutluluğu için harcasaydınız. Ama düşünemediniz değil mi? Trilyon dolar yatırdığınız silahlarla kaç insan ve kaç virüs imha edeceksiniz? 2020 raporuna yazın da görelim.!
 
          Kimbilir, belki de bu virüsler doğanın intikam timleridir...
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde