16 Nisan 2024

ÇENE KUVVETİ...

  • PDF
  “Çocuklarımız aç, ben dilenmekten, çöpten yiyecek toplamaktan geliyorum” diyen anneye “Geber” yanıtı veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl müdür yardımcısı görevden alınarak hakkında soruşturma başlatıldı. Konu geber diyenin görevden alınması değil, bu zihniyettekilerin bürokrasiyi kuşatmasıdır. O düşüncesini çenesine düşürenlerden biri, ya ketum olanlar...
 
   Hükümet, yardım etmek isteyen muhalefet partilerine ve belediyelerine nefes aldırmıyor.! İçişleri Bakanı, salgın nedeniyle İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere toplanan yardım ve aşevleri hesaplarına bloke koyarak yardımlara adeta virüs saldı.! Bunların içinde ömrü çeyrek asır olan aşevleri de var.
 
   Bu süreçte; maskeleri halkın ulaşabileceği noktalarda satacağız denildi, yukarıdan gür bir ses hayırrr... PTT aracılığıyla dağıtacağız. Trollerin ağır saldırılarına rağmen eczaneler dağıtsın diyenlere dudak büktükten sonra bir çark daha! Aynı ses, “cep telefonlarına gelen mesajdan sonra istediğiniz eczaneden maskenizi ücretsiz alınız.” Maskeli ihale yapıldığı günlerde, insanlar asker yolu bekler gibi mesaj bekliyor!
 
   Cuma akşamı sesin sesi “Otuz bir ilde bu gece 24.00 dan sonra iki gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir” dedi ve halk, Rio Festivaline gider gibi kendini sokağa attı.! İşte o andan itibaren bu güne kadar eksik ya da fazla alınan tedbirler ile sağlık personelimiz keten helva gibi yandı.! Emeklere yazık değil mi? Ne vardı gecenin o saatinde sokakta?
 
    Sürekli muhalefetle uğraşarak sataşmak, beceri ve yönetimde bir metod değildir. “Dilim seni dilim dilim dileyim, başıma geleni senden bileyim” diye bir deyim vardır. Ne zaman, nerede, nasıl ve ne konuşulacağını bilmeyip car car etmenin yüzünden çok zarar gördük.
 
    Belediye başkanlarına bile sokağa çıkma yasağı bilgisi verilmiyorsa iktidarın, kendinden olmayanı yok saymasından ve ortak aklı kabul etmeyişindendir.
 
   Muhalefetin yardımına haram diyen AKP’li vekiller ile yardımları engelleyen mülki amirleri gördük. Belediyelerin yardımını kesmede gösterilen beceri, ülke ve kriz yönetmede gösterilmelidir. Bu işler çeneye kuvvetle olmuyor. Kimi çene çalarken kimi yarıştırıyor. Çenesi kuvvetli olanlar da muhalefete taaruzla uğraşıyor. Bazılarının çenesi kitlense işler daha iyi olacak. Sürekli oynayıp geviş getiren çeneler ise her zamanki gibi rantlanıyor! Bunları haber yapan gazetecilerin ise çenesi dağıtılıyor.!
 
  Arada bir kolunu aşağı yukarı sallayan ortağın çenesini ise bıçak açmıyordu ancak med cezir olayında iki kelam etti.!
 
  Bu konularda bir stratejik plan olmadığı, yukardan gelen sese göre anlık davranıldığı ortadadır.
 
  Yardım mesajı atanlar, engelcileri de engellesin. Ekmekle oynamanın ve kısır siyasete alet etmenin zamanı hiç değil.
 
   Belediyelerinin dağıttığı ve yaşı medeniyetler tarihi kadar olan ekmek engelleniyorsa, o artık aslanın ağzından AKP’nin insafına kalmıştır.
 
   Anladınız mı...?
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde