28 Mart 2024

GAZ-MAN

  • PDF
  Ne büyük bağışmış ki geçen haftadan beri ülke gündemini gazlatmaya devam ediyor. Yaptıkları akçeli ve alevli işleri de Palandöken’in karıyla soğutmak istiyorlar. Soğumadığı gibi işin sıcaklığı sınır ötesine giderek Amerikaya kadar uzandı. Başkentgaz’ın büyük bir sermayesi ve sırtını dayadığı güçlü dayıları olmasa bu transfer işini beceremezdi. Halka gazı yüksek bedelden veriyor olmalı ki kârının bir kısmını da Kızılay üzerinden ENSAR Vakfına aktarıyor. Kısaca her hizmette olduğu gibi gaz üzerinden bile soyuluyoruz. Sanırım bu soygunlar dava hizmetindeki zincirlerin küçük bir parçacığı!
 
  Kızılay’a bir defada yapılan yardım sekiz milyon dolar. Ama şart şu; yetmiş beş bin doları senin, yedi milyon dokuz yüz yirmi beş bin doları ENSAR’ın. Transfere aracılık yap ki vergiden düşelim! Devamında milyon dolarcıklar Başkentgaz dan Kızılay’a, oradan Ensar’a, oradan TÜRGEV’e ve sonunda Amerikaya onların ortak kuruluşu olan TÜRKEN Vakfı’na aktarılıyor. Kızılay da bu transferden menajerlik ücreti alıyor.! Gerekçe ise evlere şenlik ABD’ye öğrenim için gidenlerin FETÖ’nün yurtlarında kalmaması için alternatif yaratmakmış... Bunu pabucuma anlatın!
 
  Kızılay Başkanı ise, ENSAR Vakfı’na yapılan bağışla ilgili olarak “ vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başka” ifadelerini kullanarak yeni bir kavram oluşturdu! Yani alan memnun, veren memnun. Kaçırmak mı kaçınmak mı siz düşeni alın demek istedi...
 
  Başkentgaz, TÜRGEV’e yaptığı otuz milyon liralık işyerleri bağışıyla hayırlarına devam etmiş! Sahipsiz ülkemde gazlatmalar 2004 yılında gündüz vakti Kızılay’da havai fişek atılmasıyla başladı. O zamanlardan beri masallardaki kırk gün kırk gece düğünleri ve saray yaşantıları gece gündüz, yaz kış demeden artarak devam ediyor.
 
  Bir belediye başkanı kışın ailesiyle deprem bölgesinden sonra Palandöken’e gitti diye kıyamet koparıyorlar. Ülkeyi kokuşmuşluğa sürükleyen başkanın gezisi değil, yönetimin kendisidir. Yangın yerine çevirdikleri ülkemizin ateşini, bırakın Palandöken’i bütün kayak merkezlerinin karı bile söndüremez. Palandöken üzerinden Başkentgaz, Kızılay..... ve deprem vergilerinin harcanmasıyla başlayan gündemi değiştirme gayretleri bırakın mide bulantısını insanı kusturuyor. Şehit cenazelerinin olduğu günlerde gösterişli düğünleri kimler yapıyordu?
 
  Yılardır kaderimiz üzerinden geleceğe kaydığınız yetmemiş gibi gibi İslam dininden sonra kutsiyeti olan Kızılay gibi kurumları bile akçeli emellerinize alet ederek tuzu bile kokuttunuz. Bazen Man adasından getiriyor, bazen ABD’ye gönderiyorsunuz. Bu karmaşık transferleri halk kahramanı Gazman bile çözemez! Çünkü akçeli işlerin bir ayağı gaz şirketinde , bir ayağı da Man adasında. Kolay gelsin gazman!
 
  Çiftlik Bank tosuncuğuyla akrabalıkları ve ilişkileri olup olmadığını da araştırır mısın?
 
  Ankara’nın taşından sonra ülkeyi bile bozdunuz. “Nereden nereye” değil mi...?
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde