28 Mart 2024

ÇÜRÜK YUMURTALAR

  • PDF
  Mahkeme geçtiğimiz hafta N. Ilıcak, Ahmet ve Mehmet Altan’ın da aralarında bulunduğu kişiler hakkında tutuksuz sanık M. Altan’ın beraatine, tutuklu Nazlı Ilıcak ve A. Altan’ın ise adli kontrolle tahliyesine karar vermiş. Sonra A. Altan tekrar tutuklandı.
 
  Gazetecilik yapsalar geçmiş olsun derdim. Küresel sermaye ve bölücülerin kalemleriyle yurtseverlerin gözünü çıkartıyorlardı. Uydurma iddialarla ülkemizin ve ordumuzun yıpratılmasında büyük emekleri olan Nazlı ve Altanlar gazeteci mi, hain mi?
 
  Onurundan intihar edenlere “mermiye kafa attı” ve “daha karpuz kesecektik” gibi aşağılayıcı söylemlerle sağduyu sahibi insanları kahreden bunlardı. Reisin savcısı olduğu davalardan dolayı, zırhlı makam aracını verdiği kumpas savcısıyla kartopu oynayan Nazlı ile onun gibilerin bırakın dağların karını, zifiri karanlığı bile kirletebilecek vicdanları vardır!
 
   A. Altan, “Yıllarımı o kadar kolay kaybetmem ben... cezaevinde kitaplar yazdım..” demiş. Sizler, iftira attığınız insanlardan önce ölmüştünüz bile.! Kitabınızın adını “Nasıl ve neden pisi pisine öldük” koyun. Bavul dolusu satarsınız! Siz lanet ve ihanet çetesi içinde, kumpas kurduğunuz insanlar ise onur ve şeref köşelerinde yerlerini çoktan aldı.
 
  “Mahrumiyet ve zorluklar içindeki ve tek dayanakları namus ve haysiyetli olan orduların kumandanlarını ‘sefil’ ve ‘haydut başı’ diye niteleyip teşhir etmek ‘ne büyük ahlaksızlık’ ve ne sefil vicdansızlıktır” diyen Atatürk Mart 1919 da bugünleri de görerek ifade etmiştir.
 
  Adnan hocanın tutuklu kediciklerinden; “Biz 5 vakit namazını kılan insanlarız. Ayrıca kazası falan da değil namazın saatlerine de dikkat ederiz” demiş. Yeter ki bir miyavlayın...! Karada kısmetiniz kesildi, belki yatta açılır!
 
  İçişleri Bakanlığı, Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’ta uğradığı saldırıya ilişkin hazırladığı raporda CHP’yi suçlamış. Ana muhalefet partisi genel başkanı bu rapora göre bir defa da İçişleri Bakanlığı tarafından linç edilmek istenmiştir.! Çubuk’lu sırtlan ile kırmızı bültenle aranan terörist Osmandan çare arayan yönetimlere kaldık. Böyle bakanların bir kutu baklavayla elini öpmeye gidin Osman ağalar...! Gerçeğin üstünü örterek, mağdurlara sataşan bir dönemi yaşıyoruz.
 
  Bu raporu hazırlayanların Altanlarla, Nazlılarla ne farkı var. Beş vakit namaz kıldığını söyleyen kediciklerle, dini sürekli istismar edenlerin farkı olmadığı gibi...
 
  Geçen haftanın en ilginç olayı ise AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in enflasyonu tavuğa indirgeyerek yaptığı yumurta hesabıydı. 2002 yılına göre günümüzde asgari ücretle daha çok yumurta alındığını söylemesi tam bir çürük yumurta hesabı ve gıt gıt gıdak... melodisi gibiydi. Bırak kümeslerde gezinmeyi sn vekil, başta hastaneler olmak üzere çarşı pazarı ziyaret et de dokuz doğuranlara tanıklık yap....
 
  On yedi yıldan beri sahnelen tek kişilik ve berbat oyunlara alıştık! Senarist, yönetmen, yapımcı vb gibi hepsi aynı kişilik! çünkü yumurtanın kulpu yok ki..
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde