28 Mart 2024

FIRSATTAN İSTİFADE!

  • PDF
Fırsat; Herhangi bir şey için en uygun zaman, uygun durum veya şart, vesile, bazı durumlarda kelepirdir. Fırsattan istifade etmek ise ele geçirilen imkân veya durumdan en iyi biçimde yararlanarak fırsatı ganimet bilmektir.
 
Ülkemiz, terör tehdidi dolayısıyla komşu bir ül-keye operasyona başladı. Dileğim hiç bir görevlimizin burnunun kanamaması dır. Tabi ki bu temenniden öteye geçemez. Diyeceğim; Yanlış, doğru, zamanlama hatası, haklı, haksız değil. Bu gibi zamanlarda en çok milli birlik, beraberlik, ortak akıl, bütünleşme ve morale ihtiyaç vardır. Bu aynı zamanda toplumsal kaynaşmadır. Toplumlar, bunları özellikle savaş, afet ve olağanüstü durumlarda duygu yüküyle kendileri oluşturur.
 
Operasyon başlangıcından sonra partisinin genel merkezinde il başkanları toplantısında, “buradan milletimizin her bir ferdini AK Parti kadrolarında görev almak üzere partimiz saflarına katılmaya davet ediyorum” diyen sayın cumhurbaşkanı niyetini açıklamıştır. “Dervişin fikri neyse zikri de odur.”
 
Bu, hazır ortamda fırsatı ganimete çevirmek ve millet ittifakını parçalayarak gelecek seçimleri garantilemek isteyen bir genel başkan rolüdür. Durumdan vazife çıkarıp mevcut şartları değerlendirerek parti sorumluluğu yüklenmek, başkomutanlık değil, siyasi parti başkanlığı ölçeğindedir. Halkın ortak duygularını genel başkanlığını güçlendirmek için kullanmaya çalışmak, dillerinden eksik etmedikleri beka sorunu değil, düpedüz oy sorunudur...
 
Erdoğan, Türkiye’nin güvenliğinden ekonomisine kadar her alanda kritik bir dönemden geçtiğini de toplantıda ifade etmiştir. On sekiz yıllık kesintisiz iktidar olanlar ve milletin önüne ümmeti geçirerek TC yazısından rahatsız olanlar kritik durumdan da sorumlu olsa gerek. Parsel parsel satttın diye yerel yöneticiye yanıt verenler ile o zihniyetteki yöneticiler de sorumludur. Dini, dincilik sananlar ile ülkeyi o-perasyon yapma noktasına getirenler ve arapları kardeş görüp baş köşeye oturtanlar da sorumludur. Arap Birliğine üye ülkeler Türkiye’yi şiddetle kınamış ve bizi işgalci kabullenmişlerdir. Biz ise silah fabrikalarımıza, bankalarımıza, yaylalarımıza.... kadar ülkemizi onlara pazarladık. Arabın kardeşliğinin bu kadar olacağı yaşanmışlarıyla tarihimizde çokça mevcuttur.
 
Bizi bu kritik süreçlere yönetimi pazarlamadan ibaret, üretimi de sadece beton bilenlerin yanlışları getirmiştir. Bu yanlışlarla ülkemiz, çoğu fırsatları da kaçırmıştır.
 
Geldiğimiz noktada; Ümmet kınama, koyun can, kasap et, başkomutan da oy derdinde...!
 
Toplumsal mutabakat, operasyon devam ederken oy sorununa indirgenmişse, araplara kınamayla dış politika yaparken, bizimkine de iç politika yapmak kaldı...
 
Ehh ne diyelim! “Her şeye homurdanmaya alışmış kimse, fırsat kapıyı çalınca bile gürültüden yakınır” mış.
 

 

Ahhh bıldır ki yediğimiz hurmalar, ahhh... Fırsattan istifade rahatsız ediyorsun bizi...
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde