29 Mart 2024

KALEM BİLE ÖLDÜ

  • PDF
     Genelde on yedi, yerelde on beş yıldır iktidar olan AKP, on bir başlıkta topladığı yerel seçim manifestosunda gönül şehirleri kuracağını söyledi. Manifestoda, hizmetten fazla en büyük nasibi CHP aldı. Ana muhalefete bu saldırıları sürekli yapıyorlar.
     Önümüzde ki yerel seçimlerde CHP’ni en büyük rakipleri gördükleri için yıpratmaları gerekir! İktidar olduktan sonra yok ettikleri devlet geleneğini, ekonomisini bitirdikleri ülkeyi, betona dönüştürdükleri şehirleri, önleyemedikleri hayat pahallılığını, ayyuka çıkan yolsuzlukları ve yarattıkları olumsuzlukları CHP saldırılarıyla örterek, başarısızlıklarını gündemden uzak tutmaya çalışıyorlar...
     Batırdıkları belediyelerden dolayı söyleyecek bir şeyleri kalmadığından, kulağa hoş gelen “gönül belediyeciliği” diyorlar! Üretken belediye diyecek halleri yok ya..!
     Kişinin kişiye bile dememesi gereken “çöp, çukur, iki ayyaş, .. vb” aşağılamaların, cumhuriyeti kuran bir partiye, başkanın ağzından denilmesinden utanan kalem isyan ederek, bu hafta yazmak istemiyorum dedi ve sordu. Sizler, çöpmüsünüz, çukurmusunuz.? Tam yanıt verecektim kalem sorularına devam etti;
     -Altyapı ve ulaşım ihtiyaca göre yapılmayıp, ranta göre yapıldığından, başta başkent olmak üzere az bir yağmurda illerin göle döndüğü biliniyor. Ankara ve İstanbul metrolarının yapımını Ulaştırma Bakanlığı üstlenirken, muhalefet olduğu için sahiplenilmeyen İzmir metrosunu CHP’li belediyenin yaptığını hem de Ankara ve İstanbul’a göre kilometre maliyetinin yarı fiyatının da altına yapıldığını duymadınız mı? “Ankara’da vagon hariç 90 milyon TL, İstanbul’da vagon dahil 141 milyon TL olan metronun maliyeti, İzmir’de vagon dahil 56 milyon TL’dir.
     Bu doğruyu görün dedi kalem!
      - Şehrin dokusunu bozanların şehir planlarından söz etmesi abestir... Kentsel dönüşüm ve benzersiz şehirler söylemi ağızlarına yakışmıyor. Çünkü ne kent kültürü ne de şehre benzeyen doku kaldı. Dikine gide gide gökyüzüne yaklaştık, sonra traşlayalım dediler, jilet kör çıktı.
      Siz, bu jiletle ancak benim ucumu açabilirsiniz dedi kalem!
      -Metal yorgunu diye görevden alınan başkanları düşündüm! Yüzbinlerin, milyonların seçtiğini bir kişi görevden aldıysa, bunların “yönetiminin temelinde halk ve demokrasi” yok sayıldığı için,
beni havuza atacaklar diyerek kendini kırdı kalem!
     Seçimle gelen seçimle giderdi. Venezuella için gösterilen hassasiyet, Davutoğlu’ndan ve belediye başkanlarından esirgenecek ve sonra da “anti-demokratik siyaset anlayışının dönemi kapanacaktır” mesajı verilecek!
      Bu tutarsızlığın itirafından başkası değildir, dedi kırık kalem.!
      Tasarruf ve şeffaflık konularında ülkemiz en müsrif ve en kapalı dönemi geçirmektedir. Gerçek millet iradesi ve bütün kazanımlarımız gitti! Göz boyamak için millet bahçeleri ve bedava çay içip keklenmeye millet kırathaneleri geldi.
      Siz keklenmişsiniz dedi, ölü kalem!
      Hepsini yanıtlayacaktım ama kendini kıran kalemden utandım. “İşimiz hizmet, gücümüz millet” palavralarıyla, ne işimiz, ne gücümüz ve ne de Atatürk Milliyetçiliğimiz kaldı.
      Onlarda kırılıyor...! Ya uykuya devam, ya da uyanık kalmaya devam dedi kurşun kalem...!
      Seni seviyoruuz, kırılmayan kalem...!
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde