18 Nisan 2024

DÜŞÜYORUZ!

  • PDF
      Temel paraşüt satıyormuş. Bir müşteri gelmiş;
      Beyefendi bu paraşütle 4000 metreden atladık diyelim; “Açılmazsa ne olacak?”
      “1. Düğmeye bas açılır.”
      “Ya açılmazsa?”
      “2. Düğmeye bas açılır.”
      “Ya açılmazsa?”
      “Kardeşim 3. Düğmeye bas kesin açılır.”
      “Tamam da 3. Düğmede de açılmadı, ne olacak?”
      “İki yıl garantisi var, getir değiştiririz.”
      Bu güzel fıkra da açılmayan paraşüt için iki yıl garanti veren Temel, her zaman olduğu gibi kıvrak zekasını çalıştırıyor. Her seçim öncesi verilen ve hap gibi yutturulan vaatlerde neler var, neler...
     “Bu defa oy verin terörü bitireceğiz, analar ağlamayacak” derken bu sorunlara yenileri eklendi.
     “Çağ atladık, dünya bizi kıskanıyor” naraları atılırken, üretimi bitmiş, enflasyonu zirve yapmış, “yerli ve milli” diye diye bütün kuruluşları yabancılara ve yandaşlara pazarlanmış.
     “Üç saatte Şam’a varır Emevi camisinde namaz kılarız” hamasetiyle dört milyon Suriyeli mülteci ülkemizin her yanına dağılmış ve 40 milyar dolar harcandığı gibi, sınavsız üniversite yolları açılmış, çocuk doğumları had safhaya çıktığı gibi kimileri de yer yer çeteleşmeye başlamış.
      Parlamenter sistem güçlendirilecek söylemleriyle başkanlık sistemine geçilmiş ve TBMM işlevsiz kılınmış.
      İlkeli siyaset ve siyasi etik derken, ilkesizliklerin, yolsuzlukların ve yanlışların üzeri “metal yorgunluğu” örtüsüyle kapatılmış.
      “Komşu ülkelerle sıfır sorun ilkesi sürdürülecek.” Bildirgesinin karşılığı olarak neredeyse dünyadan tecrit edilmiş ve komşularımızla olan sorunlarımız büyüyerek derinleşmiş.
      On yedi yıl önce, “Krizin sorumlusu halkımız değildir. Krizin sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir” söylemlerini değiştirip, olumsuzlukları ve krizin sebeplerini dış güçler ile muhalefete yükleme çabaları başlamış.
      Vaat edilen temel hak ve özgürlükler yazıldıkları yerde kalmış, KHK’ ler yönetimin temel yasası haline getirilmiş.
      EYT’nın sorunlarını çözeceğiz ve 3600 ek gösterge vereceğiz gibi vaatler henüz hayata geçirilmediği gibi, EYT’ler “türedi” sıfatını kazanmış!
      Seçmen inanıyor ve hizmet edilsin diye oy veriyor. Ama hesabını sormuyor. Aldığı eşyanın garanti belgesini istiyor ama yıllardır ülkenin hasta olduğunu fark etmiyor. Yönetenler de kronikleşen hastalığı uzmanlar yerine ulemalara terk ediyor.
     On yedi yıldan beri açılmayan paraşüt için garanti istemedik. Paraşüte iki yıl garanti veren Temel kadar olamadık ve 2002 yılından beri onun aklına yaklaşamadık! Bu paraşütle artık atlama yapılamayacağı apaçık ortada.
     Yoksa ha düştük, düşüyoruz haberiniz olsun...
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde