28 Mart 2024

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ

  • PDF
      Bir yükümlülüğün ya da bir ödevin dışında bırakılmasına bağışıklık veya muafiyet denir. Hekimlik terimi olarak; Kimi mikroplara karşı doğal olarak var olan ya da aşı ile kazanılmış direnç durumudur. Birincisine engelli vatandaşın askerlikten muaf tutulması, ikincisine de hastalığa karşı vücudun bağışıklık sisteminin desteklenmesi diyebiliriz.
      Asıl sorun, körü körüne siyaset bağışıklığı kazanan kitlelerde. Sorduğun herşeye verdikleri yanıtlarla mantığı bile deli ederler!
     -Ülke iyi yönetilmiyor desen.
      Amannn... başka işin yokmu, sen mi kurtaracaksın bağışıklığına kapılmışlar.
      -İşsizlik arttı, alım gücü gittikçe azalıyor.
      Çalışana iş çookk... deyip, şükür otomatiğine bağlanmışlar.
      -Üretemiyoruz, bütün üretim tesislerimiz satıldı.
      Onlar zaten eskimişti, devlet üretim mi yapar cehaletine yakalanmışlar.
      - Hak, hukuk ve adalete güven azaldı.
      Sende dilini tut, etliye sütlüye karışma derken, büyütüp ortaklık yaptıkları Fetullah’ı, mobil mahkemeleri ve “megri, megri” türküsünü unutup, gerçek vatanseverlere iftira atarlar.
      -Sağlık, eğitim gibi temel ihtiyaçlar özelleştikçe ekonomik yükü karşılanamıyor ve sağlıksız bir toplum olduk der demez,
      Parayı veren düdüğü çalar, parası olmayan da hasta olmasın diyecek kadar vicdanlardan uzaklaşırlar.
      - Eğitimin kalitesi iyice düştü, bunun sonu cehalettir.
      Sende çocuğunu özel okula ver deyip (sanki oralarda kalite çok) , eğitimi öğretmenlerden daha iyi bilecek kadar ukalalaşır ve üstlerine gidersen de ulemalaşırlar!
      -Tarımsal ürünlerimiz bitti, neredeyse hepsini ithal eder hale geldik.
      O zaman burada ne oturuyorsun...! git köyünde üret diyecek kadar mühendisleşmişler ve üreticiyi tırpanla biçilmiş hale getirmişler.
      -Kamuda ve yerel yönetimlerde çok usulsüzlükler var.
     “Bal tutan parmağını yalar,” bunlar uydurma, zaten onlara da el çektirdiklerini söylerken, dürüst çalışanları taşlarlar.
      -Borcumuz çok oldu diyecekken, sana ne! sen mi ödeyeceksin derler.
      Ergenon, Balyoz...gibi uydurma davalarla Türk ordusunun yaptırım gücünü yok eden ve ülke bağırsaklarını temizliyor zihniyetindekiler din ve bağnazlığı kullanarak istedikleri bağışıklık sistemini güçlendirdiler!
      Geçmedikleri köprüler, uçmadıkları havaalanları için ne ödediklerini ve gerçekleri bilmeyen ama öğrenmekte istemeyen savunmacılar! Helaliniz var, “en iyi savunma hücumdur” mantığıyla hücuma devam edin! Kaptan öyle istiyor...
      Her alanda yetişmiş cahillerimiz var! Onlara göre büyüyor ve kalkınıyoruz da içinde bulunduğumuz gerçek durum öyle demiyor. Bireyin özünü koruması gereken bağışıklık, bireyin özüne zarar veren sisteme dönüştü. Bu yanlış reçeteli bağışıklık sisteminden kurtulmadan ülke kalkınamaz.
      Gözünüzü ve yanlışlarınızı soğan yaksın demekten başka beddua etmiyorum. Çünkü bizim insanımızsınız ve sizleri her halinizle seviyoruz...
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde