29 Mart 2024

AYNA

  • PDF
      31 Martta yapılacak yerel seçimler öncesi  adaylar bazen renkli, bazen de düşündürücü ve geçmişin örnekleriyle toplum karşısına çıkmaktadırlar. Beykoz Belediye Başkanlığı için aday adayı olan AKP’li İsmail Gürkan’ın, hazırladığı afiş ise çok farklı! Beykoz’a astığı resimli ve ampul logolu afişlerde “herkes evini yapacak, kimse rüşvet vermeyecek” ifadesi yer alıyor. 
      Beykozu on altı yıldan beri yöneten AKP  olup, adeta kendilerini ihbar ediyorlar. Hizmeti ve eksiklikleri değilde  rüşveti dillendiriyorsa metal yorgunu diye el çektirilen belediyelere ve arkasındaki yönetime bakmak gerekir. 
      Bir aday adayının afişe ettiği rüşvetin boyutunu hesaplamak zor olsa gerek. Çünkü yanlış hesabı ortaya çıkaran Sayıştay denetçilerinin görevlerinin değiştiğini kamuoyu bilmektedir. Parti zarar görmesin de ülke kaynakları çarçur edilirse edilsin düşüncesi yaygınlaşmıştır.
      AKP Denizli İl Yönetim Kurulu Üyesi hanımefendi yumurtlayarak, “Allah kimseyi CHP’ye oy verecek kadar akılsız, HDP’ye oy verecek kadar vatansız, İP’e oy verecek kadar ülküsüz, SP’ye (Saadet Partisi) oy verecek kadar imansız bırakmasın” diyerek, toplumun hemen yarısına nefret ve zehir saçmıştır. Bunlar sanırsınız ki, Sn. Bahçeli’nin bir zamanlar Haliçe döküp de ortağını yıkayacağı deterjanlarla yıkanıp temizlenmişler...! Zaten ortak ifade de söz konusu. Küçük ortak, millet ittifakı için “zillet itttifakı” diyor ya! Denizli’nin horozlarına alışmıştık ama bu tavuk kümesten, Bahçeli’de milliyetçilikten nasıl çıktı?
      Zillet in anlamı; Hor görülme, aşağılanmadır. Milliyetçilik duygusunu bir yana bırakıp, ümmet sevdasına niçin düştüğü belli olmayanların vicdanlarında kara delik mi  oluştu da insanları hor görüp, aşağılıyorlar.
      Nasıl bir ülke olduk? Sürekli muhalefete saldırıp, kendileri gibi düşünmeyenleri ötekileştiren çok akıllı ve planlı olan yöneticilerimiz! Aynaya bakınca ülkeyi pazarlayıp satanları, toplumu ayrıştıranları, yolsuzlukları, müsrifleri, metal yorgunluğunun sebeplerini, okyanus ötesinden el alıp yükselenleri ve ülkenin içinde bulunduğu durumu görebilirsiniz.
      Demokrasinin, büyümenin ve sosyal gelişmenin önündeki engelleri, aynalar mı göstermiyor. Bence görmek istemediğinizi görmezden geliyorsunuz. Ama pis kokuları mükemmel parfümlüyorsunuz.
      Lincoln’un, “Aynaya baktığında başka birini görmek istemiyorsan kendin gibi ol.” İfadesini anımsayın. Beykoz’daki vicdan aynasına bakmış galiba!
      Önlenmesi zor ekonomik krizlerin ortasında çırpınıp durduğumuz yetmiyormuş gibi, birde sorumsuz siyasetçilerin yalan ve ayrıştırıcı konuşmaları toplumda huzursuzluk yaratmaktadır. Çok bir şey yapmanıza gerek yok. Ağzınıza sahip çıkın yeter. Yoksa vatandaş biber sürecek, haberiniz olsun!
 
      “Suçlar insanların yüzünde görünseydi aynalar satılmazdı” derler. Görüp de görmezden gelenin gözünü soğan yaksın...
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde