19 Nisan 2024

“GEREKİYORSA FINDIK MİTİNGİ YAPMALIYIZ”

  • PDF

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi fındık fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Fındık fiyatlarındaki büyük düşüşten dolayı üreticinin uykusu kaçtığını ifade eden Ali Feyzi, elinde malı olan esnafın batma noktasına geldiğini söyledi.

Ziraat, Ticaret ve Sanayi Odalarının ve Ticaret Borsalarının, tüm bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının, bölge milletvekillerimizin acilen toplanıp bu işe bir çözüm bulması gerekmektedir diyen FATBO Başkanı Ali Feyzi: “Gerekiyorsa Ziraat Odaları Genel Başkanı Bayraktar’ın dediği gibi bir fındık mitingi yapıp hepimiz sesimizi duyurmalıyız” dedi.

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Son günlerde fındık fiyatları 14.50 TL seviyelerinden hızlı bir şekilde 9.50 TL seviyelerine kadar düşmüştür. Maalesef üretecimizin, esnaflarımızın alın teri ve emeği sömürülmüştür. Bu emeğin sömürülmesi 3-5 kişinin cebine aktarılmaktadır. Bu gidişata dur demek gerekiyor. Fındık fiyatı 11 TL’den 14.50 TL’ye kadar çıkmıştır. Fındığın pazara inmediği Aralık ayında ise fiyat çıkacağı yerde düşüyor. Aralık ayında serbest piyasada fındık fiyatı düşüyorsa bu bir kader’ midir? Bu bir manipülasyondur. Bu ayda fındık fiyatı düşüyorsa bunu düşüren insanlardan devletimizin, hükümetimizin hesabını sorması gerekiyor. Birkaç ihracatçı arkadaşımız fiyatlar yükselince önümüzdeki altı ayın satışını yüksek fiyattan gerçekleştirdiler, hükümetin iç ve dış karışıklıklarını da fırsat bilerek konuya müdahil olamazlar diye fiyatları maalesef bugünkü 9.50 TL’ye kadar düşürdüler. Üreticimizin uykusu kaçmıştır. Elimizde malı olan esnafımız batma noktasını kadar gelmiştir. Ziraat, Ticaret ve Sanayi Odalarının ve Ticaret Borsalarının, tüm bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının, bölge milletvekillerimizin acilen toplanıp bu işe bir çözüm bulması gerekmektedir” dedi.

TMO’nun kapılarının açılması hatta anahtarların sallanması bile bu fiyatların düşmesine dur diyecek ve fiyatlar eski seviyelere gelecektir diyen Ali Feyzi: “ Bölge insanımız yataklarında rahat uyuyamıyorken hiçbir bölge milletvekilimiz uyumamalıdır. Fındığa sahip çıkmalıdır. Bölgedeki tüm kurum başkanları birlikte olmalı ve hiçbir sorumluluktan kaçmamalıdırlar. Gerekiyorsa Ziraat Odaları Genel Başkanı Bayraktar’ın dediği gibi bir fındık mitingi yapıp hepimiz sesimizi duyurmalıyız. Bu gidişata dur denmezse önümüzdeki yıllarda bu işler nakarat olmaya devam edecektir. Fındıkla oyun oynamak isteyen ihracatçılar şunu kesinlikle bilmedirler. Bu hükümet bu oyunu bozar. Manipülasyon varsa biz bu oyunu bozarız. Üretici her zaman hakkını aramalıdır. Bölge milletvekillerini herkes konudan haberdar etmeli en ücra köşedeki üreticimiz bile milletvekillerimizi telefonla bu konuda rahatsız etmelidir. Derhal bakanlar kurulunda bu konu ele alınıp bakanlar kurulu kararı ile fındığın önü açılmalıdır. Bakanlar kurulu neticesinde TMO’ya yetki verildiği takdirde fiyatlar tekrar yükselişe geçecektir. TMO’nun fındık almasına bile gerek kalmayacaktır. Serbest piyasada fındık tekrar yükselişe geçecektir” dedi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde