19 Mart 2024

TÜBİTAK ONAYLI BAL İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

  • PDF
Ordu’nun İkizce ilçesinde üretimi yapılan kestane balının coğrafi işaretleme çalışmaları başladı.
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan ORTAR A.Ş İkizce ilçesi Şenbolluk Mahallesi’nde üretimi gerçekleştirilen kestane balının tanıtılması ve satışının artırılması için üreticilerle çalışmalara devam ediyor. Çalışmalar kapsamında ilk etapta TÜBİTAK tarafından analiz raporu hazırlanan balın, daha sonra coğrafi işaretlemesi yapılarak tanınırlığının artırılması hedefleniyor.
 
“NİTELİKLİ TARIMA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”
 
Ordu’nun 19 ilçesinde üreticilerle çalışmalara devam ettiklerini belirten ORTAR A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sancar Eser, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile kurulan ORTAR A.Ş üreticilerimize verdiği desteğe her alanda devam ediyor. İkizce ilçemiz Şenbolluk Mahallemizde üretimi yapılan ve kısa süre önce analiz raporu için TÜBİTAK’a gönderdiğimiz kestane balı sonuçları bizleri mutlu edecek düzeyde çıktı. Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra yapacağımız coğrafi işaretleme ile hem bu bölgenin balının katma değerini artıracağız hem de Şenbolluk Mahallesi balının tanınırlığını sağlayacağız. Yapacağımız bu çalışmalarla hem bu bölgede bal üretimini artıracağız hem de bölgeye ekonomik girdi sağlayacağız. Tüm bu çalışmalarımızda bizlere verdiği destek dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e üreticilerimiz adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
“VERİLEN DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Büyükşehir Belediyesinin verdiği desteğin kendileri için önemli olduğunu söyleyen bal üreticileri, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in verdiği destek bizleri çok mutlu etti. Daha önce nasıl satarız tedirginliği yaşadığımız ürünümüz şu an yok satıyor. Bunların haricinde yine Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı ve İkizce Kaymakamımız Mustafa Berat Kasımoğlu tarafından başlatılan coğrafi işaretleme çalışması hızla devam ediyor. O proje de hayata geçirildiğinde hem balımızın tanınırlığı artacak hem de ürünümüzün satışı daha kolay olacak. Ayrıca bizlere her konuda destek veren ORTAR A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sancar Eser ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde