28 Mart 2024

12 EYLÜL FAŞİST DARBESİNİN 40'INCI YILI

  • PDF
SOL Parti Ordu İl başkanı Turgay Bekgöz SOL Parti Ordu il örgütü adına bir basın açıklaması yaptı. Turgay Bekgöz açıklamasında şu beyanlara yer verdi: “Ülkemizde 12 Eylül Amerikancı faşist darbe karanlık bir yol açtı. Ülkenin solcularını, aydınlarını, emek örgütlerini, parlamentosunu kısaca demokratik ve insani bütün değerlerini imha eden darbeciler gerici akımları güçlendirerek Türkiye'nin faşist bir din devletine doğru dönüşümünün temellerini attılar.
1980'ler de Türkiye toplumuna karşı yapılanlar bugün de aynı amaç ve anlayışla devam ettiriliyor.
Darbecilerin Türk-İslam Sentezi uygulamalarıyla beslendikleri tarikatlar ve cemaatler ülkemizde darbe yapacak güce ulaştılar.
Bütün dini tarikat ve cemaatlere olağanüstü geniş olanaklar sağlanmıştır.Bunun en belirgin örneği darbeci Fetullah Gülen/FETÖ cemaati olarak bilinenidir.
12 Eylül faşist darbesinin açtığı yoldan yürüyen, emperyalist kapitalist sistemin döşediği taşlara basa basa siyasal islamcı tek adam rejimi kuruluyor ve laikliğin kırıntılarını da bertaraf ediliyor.
Tüm bunlar yapılırken, kamu ekonomisi de sermaye ye peşkeş çekilmiştir. Halka ait olan varlıklar/KİT'ler böylece tasfiye edilmiştir.
Bu ülkenin ilerici devrimci geleneği, uzun dönemde kök salan ve cumhuriyet döneminde derinleşen Aydınlanma birikimi, asla ve asla dinci ve milliyetçi bir gericilik önünde boyun eğmedi, eğmeyecek.
Biz Ordu SOL Parti İl Örgütü olarak  laiklik, özgür, herkesin barış içinde bir arada yaşadığı bir ülke kurmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu çürümüşlükten kurtulmak ancak SOL politikalarla mümkündür.
   Diyoruz ki;
   Laiklik için SOL
   Özgürlük için SOL
    Eşitlik için SOL
    Kardeşlik için SOL
    Memlekete SOL gerek.
Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye”dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde