16 Nisan 2024

“KARANTİNA VE MASKEYİ İHMAL EDENİ ARTIK UYARMIYORUZ”

  • PDF
Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ve Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Covid-19 ile mücadele kapsamında mahalle muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.
Belediye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Kaymakam Ömer Lütfi Yaran maske konusunda da artık uyarı yapmadıklarını ve hemen 900 TL ceza kestiklerini belirtirken Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise bu süreçten herkesin bir ders çıkarması gerektiğinin ifade etti.
“İLÇEMİZDE VAKALARA BAKTIĞIMIZ ZAMAN BELLİ BİR ARTIŞ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Ömer Lütfi Yaran fındık mevsimi nedeniyle nüfus oranında ciddi manada artış olduğunu belirterek, “Fındık işçileri konusunda da ciddi manada artış olunca koronova virüs ile ilgili bir takım olumsuzluklarını da görmüş olduk. Yapılan düğünler ve toplu bütün organizasyonlar ciddi manada bir sıkıntı oluşturdu. İlçemizde vakalara baktığımız zaman belli bir artış olduğunu görüyoruz. En önemli husus evlerde karantinada olan insanlarımızın denetimi. Muhtarlarımızla, kolluk kuvvetlerimizle bunun kontrolünü hep beraber yapacağız. Bazı insanlarımızın sokağa çıkma gezme gibi eğilimleri oluyor. Geçtiğimiz hafta 15 kişinin bu şekilde tespiti yapıldı. Kişi başına 3 bin 150 TL gibi bir cezası var aynı şekilde maske konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Maske konusunda da artık uyarı yapmıyoruz bir takım kesim maskeyi sadece aksesuar olarak kullanıyor. Maske ihmali yapan kişilerin kestiğimiz ceza miktarı haftalık 150 kişiyi buluyor ve bunun kişi başı 900 TL cezası var.” dedi.
“HİJYEN HASSASİYETİ SU TÜKETİMİNİ İKİ KAT ARTIRDI”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise yaptığı konuşmada, “Hiçbirimizin yaşamadığı şahit olmadığı bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Bu süreçte nüfusun en yoğun olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bununla birlikte insanların hijyene hassasiyet gösterdiği ve özellikle su tüketiminin iki katına çıktığı kuraklıkla beraber bunların hepsini bir araya getirdiğimizde muhtarlarımızın en çok yorulduğu yıllardan bir tanesi oldu diyebiliriz. İnşallah hepimiz bu süreçten iyi bir ders çıkarmışızdır diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde