28 Mart 2024

TARIM VE ORMAN BAKANI FATSA’DA

  • PDF
TARIM BAKANI PAKDEMİRLİ’DEN ZİRAAT ODASI 
ÇİFÇİ EĞİTİM VE ÜRETİM MERKEZİNE TAM NOT
Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Fatsa Ziraat Odası Çiftçi Eğitimİ ve Üretim Merkezi’ni ziyaret etti.
  Ordu Valisi Tuncay Sonel, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler ve kalabalık bir heyetle Fatsa'ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Ziraat Odası Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezi önünde Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ak Parti İlçe Başkanı İsa Yüksel, Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan ve Fatsa Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı.
 
Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi Çiftçi Eğitimi ve Üretim Merkezinde gezdirirken faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
 Çiftçi Eğitimi ve Üretim Merkezinin Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın Ziraat Odası Başkanlığı döneminde 5.5 yıl önce kurulduğunu Bakan Pakdemirli’ye anlatan Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu burayı çiftçi eğitim ve öğretim merkezi olarak kullandıklarını Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları protokol ile birlikte öğrencilere eğitim verdiklerini ve toprakla buluşturduklarını ayrıca yaz aylarında da kamplar düzenleyerek öğrencilere fidan dikimini öğrettiklerini anlattı.
BAKAN PAKDEMİRLİ’YE PARODİLİ KARŞILAMA
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli seraları gezerken bir sürprizle karşılaştı. Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi’nden kapıcı İsmet tiplemesinde İlker Taze ve İsiyin Emmi tiplemesinde İbrahim Çapkın Ziraat Odası’nın Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezi’nin faaliyetlerini anlatan bir parodi sundular. İlginç tipleri birden karşısında görünce önce şaşıran Bakan Pakdemirli sonra keyifle parodinin bitmesini bekledi ve Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezi’nin faaliyetlerini destekleyen açıklamalarda bulundu.
“GENÇLERİMİZİN TOPRAKLA BULUŞMASI ÇOK ÖNEMLİ”
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tiyatroculara göstericilerinden dolayı teşekkür ederek, “Tabi ki Ata tohumları önemli, gençlerin ilk 15 yaşa kadarki döneminde toprakla buluşması, toprağa değmesi onun kokusunu alması elinde tohumu görmesi ağaç dikmesi son derece önemli. Geçen sene biz de tüm Türkiye'nin katılımıyla 1.2 milyon kardeşimizle birlikte geleceğe nefes olmak için bir fidan seferberliği başlattık ve 1.2 milyon kişi o gün hakikaten sahadaydı. Bu son derece başarılı ve önemli, Cumhuriyet tarihinin belki de en önemli kampanyasıydı. Tabii ki Cumhurbaşkanımızın desteği ile bu kampanyayı yapabildik. Bu tarz faaliyetleri ve farkındalıkları yaratmak çocuklarımızı evlatlarımızı tarıma alıştırmak onları topraktan uzaklaştırmamak aksine yakınlaştırmak hepimizin görevi olması lazım. İster istemez bütün dünyada çiftçimizin yaşında bir artış var. Gençliğimizi bu işi özendirmemiz lazım. Gençlerin ellerinde telefon bu işlerden biraz uzak duruyorlar. Gençlerimizin ellerinde telefonda olacak ama bu işleri de yapacaklar.” dedi.
 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve beraberindeki heyet Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezinde üretilen doğal ürünlerden tattıktan sonra ziyaretini sonlandırdı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde