28 Mart 2024

ORDU’NUN DERELERİNE 80 BİN ALABALIK BIRAKILDI

  • PDF
Çambaşı Yaylası’nda bulunan dere ve diğer su kaynaklarına, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından 80 bin benekli alabalık bırakıldı
 
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2005 yılında başlatılan "Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi" kapsamında, Kabadüz ilçesinde Çambaşı Deresi'ne 80 bin kırmızı benekli doğal alabalık yavrusu salındı.
 
GENEL SEKRETER ALP: BİLİNÇSİZ AVLANMANIN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ
Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, bilinçsizce yapılan avlanmalar sonucu balık sayısında azalma görüldüğü için bakanlık yetkililerince derelere her yıl balık bırakıldığını söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkililerine teşekkür eden Genel Sekreter Alp, “Bugün burada, “Trabzon-Maçka Üretim İstasyonu’nda üretilen 80 bin alabalığı Çambaşı Yaylamızın Derelerine saldık. Derelerimizin eski zamanlarda olduğu gibi alabalık açısından daha zengin hale gelebilmesi için yapılması gereken en önemli şey bilinçsiz avlanmanın önüne geçmektir. Bu kuralların uygulanması noktasında gerekli hassasiyeti göstermeliyiz” şeklinde konuştu.
 
Öte yandan bakanlık yetkililerinden alınan bilgilere göre, Ordu’da 2007 yılından bu yana 655 bin benekli alabalığın Kabadüz ve Gölköy ilçelerindeki dere ve göllere yerleştirildiği kaydedildi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde