28 Mart 2024

ÇAMBAŞI BUNU HAK EDİYOR

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 72 obası ve 100 bin dönümlük alanı ile Türkiye’nin en geniş yaylalarından birisi olan Çambaşı Yaylası’nın cazibesini artıracak yeni bir proje için düğmeye bastı. Çalışmalarına başlanan proje ile yayla merkezindeki 62 binanın dış cephesi iyileştirilerek yaylanın güzelliğine güzellik katılacak.

62 ADET BİNANIN CEPHESİ YENİLECEK

Çambaşı Yaylası’nı Ordu’nun turizm cazibe merkezlerinden biri haline getirmek amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “4 mevsim turizmde bulunmaz özelliklere sahip Çambaşı Yaylamız bizim için son derece önem arz eden bir yer. Turizmde iddialı olduğumuz Ordu’da, Çambaşı gibi turizm destinasyonlarının cazibesini artırarak, ilimizin tanınırlığını sağlayan bu alanların güzelliğini gün yüzüne çıkarma gayretindeyiz. Bu nedenle misafirlerimizin uğradığı ilk yer olan yayla merkezindeki 62 adet binanın dış cephesini yenileyerek, yaylamızın doğal görünümüne yakışan estetik binalar ortaya çıkaracağız” dedi.

YAYLANIN YÖRESEL KİMLİĞİNE UYGUN

Binaların cephesinde ahşap giydirme ve mantolama çalışması yapılacağını belirten Başkan Güler, “Ordu Büyükşehir Belediyesi, DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) iş birliğiyle hayat bulacak proje kapsamında yaylanın yöresel kimliğine uygun bir çalışma yapılacak. Binaların cephesinde yapacağımız ahşap giydirme ve mantolama çalışmasıyla turizm ve ticaret hareketliliği olan yaylamızı estetik, cazibeli bir görünüme kavuşturacağız” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde