28 Mart 2024

“FATSA ÇEVREYOLU YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ”

  • PDF
Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı parti binasında düzenlediği basın toplantısında Türkiye ve yerel gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.
Fatsa Cumhuriyet Meydan projesini bir an önce bitirip anahtarını Fatsa belediyesine teslim etsin
Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı yaptığı açıklamada, “Fatsa Cumhuriyet Meydanı projesi. Ordu Büyükşehir Belediyesi bitirildiği iddia ediliyor ancak bitmekten çok uzak. Sadece üst alan döşemesi yapıldı. Kimseye sorulmadan yapıldı. Kaç defa projesi değişti. Hala ne olduğu belli değil. 30 milyon TL gibi devasa bir bütçe ile yapıldı. ve bu maliyetin hem sosyal hem de ekonomik anlamda Fatsa’ya getirisi nedir? Firmanın ne kadar alacağı var işi ne zaman teslim edecek belli değil. İş yapılmıyor. Alt kat 70 araçlık otopark(!!). Başlanamadı bile. Kargas şekilde duruyor. Meydanda 120 m2 lik bir istimlak sorunu var. Hala çözülemedi. Mahkemelik. Neymiş. Belediye istimlaktan vaz geçmiş. Dalga mı geçiyorsunuz siz? Büyükşehir Belediyesi Fatsa Cumhuriyet Meydan projesini bir an önce bitirip anahtarını Fatsa belediyesine teslim etsin” dedi.
 
İnanlı, “Fatsa Belediye Binası. Fatsa Belediyesi, Bir türlü bitirilemiyor. Onlarca defa tarih verdiler. Hiçbirinde açamadılar. Şu an bitmeye yakın olduğu bilgisi geliyor. Ancak binanın dörtte üçü vatandaşa satıldı. Nasıl satıldı? Kaça satıldı belli değil? Yeni Belediye binasında belki de belediyeye yer yetmeyecek. Yeni belediye binasının maliyeti net mi? Satışlardan ne gelir elde edildi. Mütahit firmaya hala borcumuz olduğu söyleniyor. Büyükşehir yasasından sonra Fatsa Belediyesi küçüldü elinden yetkiler gelirler alındı biliyoruz. Ama bu kadarda değil. Fatsa belediyesi çatı belediyesi mi? Buna bir çözüm bulunsun. Çatı belediyesi görüntüsünden kurtulsun”
 
Fatsa Çevreyolu yılan hikayesine döndü.
 
İnanlı, “Karayolları, Bakanlık, 10 senedir başlayacağı söyleniyor. Her seçimde vaatler veriliyor. 10 defa güzergahı değişti. Benim bildiğim 3 ayrı dönemde onlarca iktidar yetkilisi proje açıkladı.  Hani nerede? Bir kazma vurabilseydiniz bari!!Enver bey de Hilmi bey de turizmden bahsetti. Turizmin t sinden bahsedecekseniz çevreyolu şart”
 
Fatsa Şehir içi merkez trafiğe kapalı sokakların düzenlenme projesi
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi, tamamlandı. Ama nasıl tamamlandı? Nasıl teslim alındı? Bilgi yok!! kalitesiz ve berbat bir işçilik ve malzeme ile teslim alındı. Yada alınmadı. Kullanılan malzeme kalitesi ve ihale bedeli arasında fark var. Altınordu ve ünye deki malzeme işçilik kalitesini tüm halkımız takdir ediyor zaten. Öyleki Döşenen parkeler 6 ay içinde kırık dökük hale geldi. Plansız proje ve alt yapı çalışmalarından dolayı Sürekli arızalar çıkıyor. Yapılan iş bozulmuş oluyor. Bunlar kimin parası. Bizim paramız. Fatsa’lının parası. Yazık.. Trafiğe kapalı caddelerin gelirleri tüm gelir kalemleri Büyükşehire akıyor. Ama bu caddelerin çöp ve yemizlik gibi hizmetlerini Fatsa Belediyesi yerine getiriyor. Hizmetini biz göreceksek gelirlerinin de Fatsa’ya iade edilmesi şart”
 
Başkan İnanlı, “Liman ve köprü sorunu. Liman Fatsa’lınındır. Bu kadar net. Ama görüyoruz ki bir iki ayrıcalıklı zümrenin kullanımına bırakılmış. Kabul edilemez. Kime sordunuz. Fatsa’lının olurunu aldınız mı? O liman Fatsa’lının hizmetine açılmalı. Hem ticari hem de sosyal anlamda. Ticari açılmalı Fatsa’ya maddi bir getirisi bir payı olmalı. Sosyal anlamda da Fatsa’lı o limandan faydalanmalı. Köprü meselesi. Evet doğrudur. Org San bölgesinde o köprüden faydalanan işletmeler var. Olması da gerekiyor. Madem yıl sonuna kadar devam edecek köprünün ticari faaliyeti o halde yıl sonuna kadar limanı ticari anlamda kullanılabilir hale getirin. Sonra köprü ile ilgili de Fatsa’lının da olurunu alarak doğru bir turizm projesi gerçekleştirin. Zor değil koskoca ORDU BÜYÜKŞEHİRİZ biz. liman işletmeleri ve gümrük tekrar açılmalı faal hale geçmeli. Ünye’de ki liman projesi el altından kimsenin haberi olmadan Ünye bürokrasisi tarafından gerçekleştiriliyor. Bu ekonomik ve sosyal anlamda bir ihanettir. Fatsa halkı iktidarın Fatsa’ya olan bu ihanetini unutmayacaktır. Ünye limanının 80 yılı hesaplanırken Fatsa limanına kilit vuran iktidar siyasilerinin Fatsa’ya ihaneti unutulmaz”
Altın madeni
Başkan İnanlı, “Çok şey söylendi. Çok şey yapıldı. Çok şey yapılmaya çalışıldı. Artık yapılacak tek şey var. Bölge milletvekilleri bir masa etrafında toplanmalı. Bu konuyu etraflıca görüşmeli. Gereğini yapmalı”
Kent konseyi
İnanlı, “Fatsa’mız için çok önemli bir meseleye de değinmek istiyorum. Fatsa Kent Konseyi. Kent Konseyleri doğru işletildiğinde bir belediyenin hatta bırakın belediyeyi o şehrin kurtarıcısıdır. Bu nedenle Fatsa’mızın içinden geçtiği bu zor günlerde birlik beraberliğimizi kuvvetlendirmek adına Fatsa Kent Konseyi Fatsa'nın tek çıkış yolu tek ilacıdır” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde