28 Mart 2024

FADEFİN 4. YILI

  • PDF
Başkanlığını yaptığım Fatsa Dernekler Federasyonu; Fatsa için Fatsalılar için kurulmasına ihtiyaç duyulan Fatsa dernekler federasyonu 2016 yılında resmi unvanını alarak kuruluşunu gerçekleştirmiştir. 
Federasyonun 4.ncü yılında Fatsa’da pek çok ilkleri hayata geçirmiştir.
Fatsa sivil toplum kuruluşlarının kurumsal yönetim ilkeleri doğrultusunda çalışmalarına ihtiyaç duyulduğu tespit ve inancı ile Fatsa sivil toplum kuruluşları rehberini çıkartarak Fatsalı hemşerilerimizin birbirlerini daha yakinen tanımalarına katkı sağlamıştır. 
Fatsa Ekmeğini paylaşıyor sloganıyla 17 fırında askıda ekmek var projesini hayata geçirerek hayırseverlerle yardıma muhtaç olan insanlar arasında gönüllü yardım köprüsünü oluşturarak ihtiyaç sahiplerini rencide etmeden onlarla ekmeklerini paylaşacak olanlara bir zemin hazırlayıp bu toplumun huzuruna bir nebze olsun katkı sağlamıştır.
Fatsa Tarihi ve Coğrafyası üzerine Mülahazalar başlıklı paneli profesör hocalarımızın katılımı ile Fatsalı hemşerilerimizi buluşturmuştur.
24 Kasım 2017 Fatsa 15 Temmuz Özgürlük meydanında 10 bin kişinin katılımıyla Birinci hamsi festivalini gerçekleştirmiştir.
Yine Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Ordu İl Koordinatörünün katılımıyla yatırımlar ve yapılabilecek krediler konusunda üyelerimizi bilgilendirmek suretiyle katılımcıların memnuniyetini sağlamıştır.
Belediye başkanları, Daire amirlerini, sivil toplum kuruluşları başkanları ve Fatsa’nın kanaat önderleriyle birlikte Sayın Valimizi Fatsa’da sabah kahvaltılı toplantıda, Bir araya gelerek Fatsa ile ilgili pek çok konular paylaşılmıştır. 
Toplumsal sorunlar karşısında göstermiş olduğumuz hassasiyeti tebrik eden, kutlayan,  hamsi festivaline katkı ve destek sağlayan sayın valimize teşekkür ziyareti yapılmıştır.
 Belediye Başkanlarımızı ziyaret ederek, Federasyonumuz tarafından yürütülen faaliyetler ve projeler hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır.
Fatsa’nın sorunlarını birlik ve beraberlik içinde çözüme kavuşturmak, şehrimizin ekonomisini geliştirmek, insanlarımızın refah seviyesini yükseltmek adına yapılacak projelerde iş birliği yapabileceğini iletilmiştir. 
Sevginin, dayanışmanın, gönüllüğün ve birlikteliğin simgesi olan Fatsa Dernekler Federasyonu, Fatsa sevdalılarıyla birlikte 17 Kasım 2019 tarihinde 15 Temmuz Özgürlük Meydanı’nda sizlerle birlikte 2. Ulusal Fatsa Hamsi Festivali’ni gerçekleştirmiştir.
Böylelikle Fatsa’ya sahip çıkma duygusunu toplumsal heyecana çevirmeyi, bir kez daha Fatsa’da, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör işbirliği ile devlet-vatandaş kaynaşmasının bir örneğini daha sergilemiştir.
 
Her zaman bizleri güler yüzüyle karşılayan Fatsa Kaymakamımızı ve Başsavcımızı ziyaret ederek Fatsa da yapılması gereken güzellikleri paylaştık. 
Gönüllülük esasına göre kurulan ve profesyonelce yönetilen işleyiş ve sorumluluk açısından şeffaf ve hesap verebilir özellikte olan bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulunmuştur.
Esnaflarımızla iç içe olmuş, Fatsa’mızla ilgili fikir alış verişinde bulunulmuş, Sosyal ve kültürel anlamda hemşerilerimizin beklentilerine yardımcı olmuştur.
 
Birlik ve beraberlik ehliyet ve liyakat içeresinde federasyonumuz Fatsa’nın vizyonuna vizyon katmak amacıyla faaliyet proje ve etkinlikler yaparak Fatsa ve Fatsalının imajına pozitif değer sağlayacak stratejik çalışmalar yürütmüştür.
Böyle güzel projeleri hayata geçirmeye çalışan, sevginin, dayanışmanın, gönüllüğün ve birlikteliğin simgesi olan Fatsa Dernekler Federasyonun, kuruluşunun 4.ncü yılında;  kuruluş amaç ve ilkelerine uyum sağlayan 45 üye derneğimizle yolumuza azim ve kararlılıkla devam etmiş olup bundan sonrada devam edecektir. 
Federasyonun çalışmalarına Katkı ve desteği olan başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere herkese şahsım ve FADEF yönetim adına teşekkür ediyorum.  
 
Yakup YEŞİLTAŞ 
Fatsa Dernekler 
Federasyonu Başkanı
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde