18 Nisan 2024
Güncel

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ UYARDI!

  • PDF
AFAD’ın Ordu ili genelinde etkisini hissettirecek fırtına uyarısı üzerine vatandaşlara çağrıda bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, fırtınanın yol açabileceği olumsuzluklara karşı tedbir alınmasını istedi. Yapılan açıklamada ayrıca kış aylarında artan yangın olaylarına karşı alınabilecek küçük tedbirlerin hayati önem taşıdığına dikkat çekildi.
ALINACAK KÜÇÜK TEDBİRLERLE BÜYÜK FELAKETLERİN ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR
 
Daire başkanlığından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
İlimiz genelinde kış aylarında yangın sayılarının arttığı gözlemlenmektedir. Vatan-daşlarımızın olumsuz yönde etkilenmemeleri için alacakları bir takım önlemler hayati önem arz etmektedir.
Kış ayı öncesi binaların bacalarının temizlenmesi oldukça önemlidir. Temizlenmeyen bacalar rüzgârlı ve fırtınalı havalarda karbon monoksit zehirlenmelerine ayrıca baca kaynaklı yangınlara neden olmaktadır. Vatan-daşlarımızın 110 İtfaiye Hattı’nı aramaları neticesinde itfaiye ekipleri tarafından da gerekli hizmet verilmektedir.
Katı yakıtlı sobaların kullanımı esnasında kesinlikle parlayıcı ve yanıcı maddelerin kullanı-lmaması gerekmektedir.
 
Binaların elektrik tesisatları mutlaka teknik ekiplere kontrol ettirilmelidir. Kış aylarında elektrik kullanımının artması sebebi ile aşırı yüklenme kaynaklı yangınlar meydana gelmektedir. Kullanılmayan elektrikli aletler prizlere takılı bırakılmamalıdır.
Fırtınalı ve rüzgârlı havalarda vatan-daşlarımız zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalıdır. Aşırı rüzgârlı havalarda çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olayların fazla olduğundan yaralanma risklerini de doğurmaktadır.
 
Her eve bir yangın söndürme tüpü temin edilmesi hayati önem arz etmektedir. Yangın başlangıçlarının fark edilmesi ve yangın tüpü kullanılması halinde başlangıç safhasındaki yangın kolayca söndürülebilmektedir fakat alevler insan boyutuna ulaştığında kesinlikle söndürme çabasına girilmeden tehlikeli alandan uzaklaşılmalı hızlıca 110 İtfaiye Hattı aranarak adresin ve ne yandığının bilgisi verilerek itfaiye ekiplerinin gelmesi beklenmelidir.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde